Tweejarige restauratie van ‘Tronende Madonna’ van Rubens afgerond in KMSKA: “Nieuwe inzichten over werking van zijn atelier”

In het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) is de restauratie van de ‘Tronende Madonna omringd door heiligen’ van Peter Paul Rubens, een van de topstukken uit de collectie, na twee jaar afgerond. De restauratie gebeurde in de Rubenszaal zelf, in de speciaal gecreëerde ‘Studio Rubens’, waar bezoekers het hele proces live konden volgen. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse overheid vraagt uitstel in kortgeding over fraude bij artsenexamen

De Vlaamse overheid heeft uitstel gevraagd in de zaak rond mogelijke fraude op het toelatingsexamen geneeskunde. 29 studenten waren naar de rechter getrokken omdat ze zich benadeeld voelden door de fraude met ChatGPT. Op de burgerlijke rechtbank in Brussel herhaalde advocaat Christophe Vangeel woensdag zijn pleidooi om een onafhankelijke deskundige aan te stellen om de zaak van mogelijke fraude met

Lees meer »

Voormalig wielrenner en ploegleider Walter Godefroot op 82-jarige leeftijd overleden, ex-rivaal Eddy Merckx: “Herinner hem als mooie persoon”

België neemt opnieuw afscheid van een wielergrootheid. Walter Godefroot is op 82-jarige leeftijd overleden. Hij won als renner de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik, en behaalde ook successen als manager. Ex-rivaal Eddy Merckx is naar eigen zeggen “heel aangedaan”. “Ik herinner hem als een mooie persoon, met karakter.”

Lees meer »

Buren Bertem-Leefdaal en Moorsel hebben derby al even aangestipt met rood in hun agenda: “Bij de supporters leeft het enorm”

VC Bertem-Leefdaal ontvangt op de tweede speeldag de buren van FC Moorsel, waar zeven spelers met een verleden bij de hemelsblauwen spelen. Bertem ging in haar opener met 0-4 winnen op SK Nossegem, terwijl promovendus FC Moorsel thuis medenieuwkomer Zemst Sportief op een 1-1- gelijkspel hield. Zij hebben dus geen andere optie dan te verrassen op het kunstgrasveld van de

Lees meer »

Kimchi van Chinese kool

Dit basisrecept voor kimchi komt uit Korea! van Caroline Hwang, een kookboekenschrijfster en foodstylist. Voor de mix waarin je de kool laat fermenteren heb je nog sojasaus, gember, look, Koreaanse chilivlokken en wat pittige Gochujang-pasta nodig. Meng ze onder elkaar (best met keukenhandschoentjes) en maak ze zo pittig als je zelf wenst.

Lees meer »