Vanuit hun beroepservaring gingen osteopaat en KPNI-therapeut Koen De Witte (47) en Celine Castelain (45) op zoek naar voeding die echt voedt, zonder het lichaam te belasten. Het resultaat is de TR-EAT-voedingslijn. De glutenvrije keto en low carb broodmixen, pasta’s of crackers bevatten 90 procent minder koolhydraten dan andere glutenvrije voeding. De ingrediënten zoals amandel, lijnzaad, kokos, konjacwortel en de baobabvrucht zijn echt voedend.
TR-EAT is een voedingslijn die past binnen een gezonde glutenvrije leefstijl en die helpt om je bloedsuikerspiegel stabieler te houden. Het idee komt van zaakvoerders Koen De Witte en Celine Castelain uit Gullegem. Het ontstond vanuit hun praktijk waarbij ze ziektebeelden aanpakken vanuit een gezonde leefstijl en voeding. Naast het advies om meer te slapen en te bewegen, leren ze hun patiënten ook andere voedingsgewoontes. Voeding die echt voedt en je lichaam niet belast.
Leefstijlgeneeskunde
“TR-Eat is een stukje van de leefstijlgeneeskunde dat voortvloeit uit onze praktijkervaringen”, vertelt Koen De Witte. “Plots mogen mensen geen gluten meer eten, geen brood, geen pasta’s, geen koekjes. Ze mogen geen suiker meer eten of ze moeten minder melk en eiwitten gebruiken. Ze krijgen problemen met darmflora, blijven vermoeid of hebben bepaalde auto-immuunziekten.”
Met deze zaken werden ze in hun praktijk geconfronteerd, het was echtgenote Celine die de koe bij de horens vatte en begon met een speciale voedingslijn. Aanvankelijk voor eigen gebruik en voor hun kinderen, geleidelijk aan voor klanten die ernaar vroegen.
Konjacwortel
Wat maakt TR-EAT nu speciaal, waar onderscheidt het zich van andere gezonde voeding. “Ons assortiment is niet alleen 100 procent glutenvrij, het is ook 100 procent suiker- en lactosevrij, er zit geen melkeiwit in”, vervolgt Koen. “In andere glutenvrije voeding vind je aardappel, rijst of maïsmeel. Allemaal meel dat heel rap splitst, eigenlijk al in het eerste deel van de darm zodat die suikers meteen vrijkomen. Wat een hoge belasting geeft op je bloedsuiker. Je vermijdt gluten, maar door de vele koolhydraten blijven de suikerwaarden na de maaltijd hoog.”
“Ons keto en low carb brood bevat amper 3,3 gram koolhydraten”
“Neem een gewoon tarwebrood, daar zitten 50 gram koolhydraten in, een glutenvrij brood bevat maïsmeel en bevat ook nog altijd 47 gram koolhydraten. Toch worden die aangeraden omdat er geen alternatief voor glutenvrije voeding was, in TR-EAT daarentegen zitten enkel ingrediënten die puur voedend zijn. Geen suikers, geen smaakstoffen of bewaarmiddelen. Ons keto en low carb brood bevat amper 3,3 gram koolhydraten. In de pasta zelfs 90 procent minder dan in gewone pasta. Zeer interessant voor wie diabetes heeft.”
Die 100 procent voedende ingrediënten komen uit melen van amandelen, lijnzaad, meel van bepaalde groenten zoals de baobabvrucht of de konjacwortel. Die bevatten gezonde vezels voor je darmflora.
Ketolijn
“Heel wat mensen hebben klachten van de darmen: symptomen zoals constipatie, diarree of een opgeblazen gevoel, wat vaak wil zeggen dat je darmflora niet goed in evenwicht zit”, aldus Koen. “De basis blijft een gezonde voeding: veel groenten, fruit en goede eiwitten uit kip, vis of gevogelte. Toch gaan we vaker voor een snelle vezel zoals brood, pasta, aardappelen of rijst zodat je na de maaltijd een hoge suikerpiek krijgt wat dan weer kan zorgen voor vermoeidheid en ander klachten. Natuurlijk missen mensen hun brood of pasta en dan is TR-EAT een goede aanvulling. Eet een snede gewoon brood en dan een snede van ons brood. Dat brood maak je zelf, je mengt het meel met een eitje en wat water en bakt het in een gewone oven.”
Ook voor pasta, penne of tagliatelle heeft TR-EAT een alternatief dat alleen maar uit goede ingrediënten bestaat. Er is ook een keto-lijn, ideaal voor mensen die willen afvallen.
Webshop
Ondertussen zijn er naast de verschillende glutenvrije keto brood- en bakmixen, pasta’s en puddings ook crackers en koekjes te verkrijgen. Dit is alles kan je kopen in de webshop www.tr-eat.eu. De producten zijn onder meer ook te koop in de biomarkt in Kortrijk, Biovita in Roeselare en De Hofnar in Gullegem.
The post “Voeding die echt voedt”: Koen en Celine creëren glutenvrije, keto en low carb voedingslijn is provided by KW.be.