De nieuwe begingeneriek van Dagelijkse Kost focust op verschillende lokale producenten. Voor het vlees deden de makers een beroep op verschillende West-Vlaamse slagers. Een van hen is Felix Bauduin (32), die voor Dierendonck werkt.
Enkele weken geleden kwam de productie van Dagelijkse Kost Felix filmen in de Dierendonck-versnijderij in Moorsele. “Ze hadden contact opgenomen met Hendrik en ze wilden graag wat mooie stukken vlees in beeld brengen. Zo kwamen ze bij ons terecht. Het vlees komt herkenbaarder in beeld dan ik, het is vooral mijn rug die figureert. Dat is geen probleem, want het is niet mijn ambitie om beroemd te worden”, lacht Felix. “Het is een mooi filmpje geworden. Een eerbetoon aan het lokale vakmanschap in Vlaanderen.”
Felix is al tien jaar bezig in de vleessector. “Ik was al op jonge leeftijd gepassioneerd door koken en voeding. Ik ben al enkele jaren actief bij Dierendonck”, vertelt de naar Gent uitgeweken Lauwenaar.
Place to be
“Dierendonck telt intussen zeven slagerijen en twee restaurants. De hoofdproductie van de Dierendonck-slagerij is in Veurne, maar ook in Moorsele is er al enkele jaren een versnijderij van Dierendonck. Hier werken er zo’n 15 mensen in de productie en nog eens tien op kantoor. Het is van daaruit dat ik actief ben in een allround functie. Een fijne job en als je gepassioneerd bent door vlees, dan is Dierendonck natuurlijk the place to be. We vinden korte keten belangrijk in ons verhaal. Zo is er een nauwe samenwerking met lokale landbouwers. Mijn favoriet stuk vlees? Picanha. Dat is een stuk uit de onderkant van de rug van een koe. Een aanrader op de barbecue!”
Topperiode
De zomer was een drukke periode voor Felix en zijn collega-slagers. “Door de vele slagerijen aan zee steken we tijdens de zomer traditioneel een tandje bij. Ook de eindejaarsfeestdagen zijn steeds een topperiode voor ons.”
Dagelijkse Kost, elke weekdag op VRT 1 vanaf 18.10 uur.
The post Slager Felix Bauduin in begingeneriek van Dagelijkse Kost: “Eerbetoon aan lokaal vakmanschap” is provided by KW.be.