Familiebedrijf Van Wonterghem neemt Impe Catering over: “Samen sterker voor de toekomst”

Verrassend en totaal onverwacht kondigen twee sterke familiale bedrijven uit de cateringwereld hun fusie aan. Impe Catering, het Heulse familiebedrijf dat op dat ogenblikdit jaar zijn 35-jarig bestaan viert, wordt overgenomen door de derde generatie feestzalen groep Van Wonterghem, het bekende feest- en eventhuis uit Kuurne.

“Dit was geen beslissing die we over één nacht ijs hebben genomen,” vertellen de zaakvoerders Vincent Impe (60)en Pascale Vauterin (61). “Onze dochters kiezen elk hun eigen professionele pad, dus familiale opvolging lag niet voor de hand. Tegelijk wilden we Impe Catering niet zomaar overlaten aan een grote, onpersoonlijke speler. We zochten bewust een familiebedrijf dat onze waarden deelt – en dat vonden de familie Van Wonterghem.”

35 jaar ondernemen

Impe Catering begon ooit met eenvoudige bescheiden broodjeszaak, maar groeide uit tot een gevestigde waarde in de horecawereld, gespecialiseerd in catering voor congressen, beurzen en zakelijke events. “We hebben hard gewerkt voor onze plek in deze sector,” blikt Vincent en Pascale terug. ” We hebben nu ongeveer 15 – 20-tal bestelling per week, variërend van 50 tot 3000 personen. Ooit hadden een piek van 17.000 eters maar dat is uiteraard uitzonderlijk We hebben ook moeilijke periodes gekend, zoals de coronacrisis waarin we op anderhalve dag 120 grote bestellingen zagen wegvallen. Maar we bleven niet bij de pakken zitten: met foodboxen en creatieve oplossingen bleven we overeind.”

Impe Catering blijft onder eigen naam en met het huidige team werken. “De integratie gebeurt stap voor stap. Vincent en Pascale blijven nog tot eind 2027 nog actief betrokken bij de dagelijkse werking. “We willen een vlotte overdracht en de continuïteit voor onze klanten én ons team garanderen”, licht Gregory toe.

De veerkrachtige ondernemerschap sluit naadloos aan bij de visie van de feestzalen groep Van Wonterghem. Gregory Van Wonterghem (52) en zijn echtgenote Sophie Bossuyt, de drijvende krachten achter dit familiebedrijf, herkennen het DNA van Impe in dat van hun eigen onderneming. “Onze kinderen Marcus (19) Emilia (24) en Robin (25) gaven expliciet aan mee te willen bouwen aan de toekomst van ons bedrijf. Dat gaf ons het vertrouwen, een boost om te investeren en deze overname te realiseren.” feestzalen groep Van Wonterghem werkt met 30 fulltime en 150 flexi’s. Impe Catering heeft 10 vaste medewerkers. die aangevuld worden met enkele honderden medewerkers wanneer nodig.

Geen concurrentie

Beide bedrijven zijn actief maar benadrukken dat er geen sprake is van rechtstreekse concurrentie. “Impe is sterk in B2B-markt met zakelijke events zoals congressen, beurzen en business lunches, terwijl Van Wonterghem vooral uitblinkt in feesten met beleving en emotie. Toen we onze klantenbestanden naast elkaar legden, zagen we zelfs dat sommige bedrijven met beide werken. De ene voor privé, de andere voor zakelijk en of omgekeerd. Deze overname wordt een win-win verhaal voor de klant. We geloven dat elk event nood heeft aan een persoonlijk aanpak, contact, vertrouwen en emotie, troeven die we als familiebedrijven allebei kunnen voorleggen. We merken dat veel Vlaamse familiale ondernemers daar veel belang aan hechten”, aldus Gregory.

Toekomstgerichte visie

Gregory Van Wonterghem is naast ondernemer ook voorzitter van de Commissie Feestzalen en Cateraars binnen Horeca Vlaanderen. Hij ziet in de sector een duidelijke trend naar consolidatie, waarbij grote internationale spelers zich steeds nadrukkelijker profileren. “Het is belangrijk dat familiale bedrijven elkaar versterken. We geloven in een warme, persoonlijke aanpak – iets wat onze klanten bijzonder waarderen. De overname past ook binnen een bredere strategische herstructurering: het salesteam van Van Wonterghem Extra Muros verhuist binnenkort naar een nieuw kantoorcomplex in de buurt van het moederhuis, wat de positionering als totaalorganisator moet versterken.”

“Voor elk feest of event maatwerk vereist – met gevoel, vertrouwen en persoonlijk contact,” besluit Gregory. “En als we één ding geleerd hebben: feesten zit de Vlaming nog altijd in het bloed. De toekomst? Die ziet er feestelijk uit.”

The post Familiebedrijf Van Wonterghem neemt Impe Catering over: “Samen sterker voor de toekomst” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Feestcomité Desselgem gooit handdoek in de ring: “Werking niet meer haalbaar”

Het Feestcomité Desselgem, dat zich inzet tijdens grote events zoals de Ommegang en Kermis maar ook eigen events organiseert, houdt ermee op. “We vinden moeilijk vrijwilligers en krijgen in de toekomst minder financiële steun van het stadsbestuur”, klinkt het. Stad Waregem meldt dat het budget voor de kermis net verhoogd wordt, maar herverdeeld onder meerdere verenigingen.
The post Feestcomité

Lees meer »

Unie van Religieuzen in Vlaanderen biedt excuses aan voor wantoestanden in kloosters: “Plaatsvervangende schaamte”

De voorzitter van de Unie van Religieuzen in Vlaanderen (URV) heeft haar excuses aangeboden voor de wantoestanden in de Vlaamse kloosters. Een docuserie van VTM genaamd ‘De nonnen’ bracht aan het licht hoe er in onder andere het voormalige Sint-Vincentiusklooster van Zelem, in het Limburgse Halen, in de jaren zeventig van de vorige eeuw een schrikbewind heeft geheerst. “Ook justitie

Lees meer »

“Ik ben ontroerd”: Johan Verminnen reageert op brief van Karl Vannieuwkerke

Johan Verminnen laat weten ontroerd te zijn door de “prachtige brief” die Karl Vannieuwkerke aan hem richtte in zijn wekelijkse column in De Krant van West-Vlaanderen. Aanleiding voor die brief was het interview dat de zanger gaf in ons zusterblad De Zondag over zijn afscheid van het podium.
The post “Ik ben ontroerd”: Johan Verminnen reageert op brief van

Lees meer »

Fran Mertens (27) van restaurant Dunas genomineerd voor Lady Chef of the Year: “Vrouwelijke chef in de kijker”

Fran Martens, de chef van restaurant Dunas in Duinbergen, is een van de vijf chefs die strijden om de felbegeerde titel van Lady Chef of the Year 2025’. Deze prijs bekroont elk jaar een vrouwelijke chef die uitblinkt in excellentie en innovatie binnen de Belgische gastronomie. “Ik vind het wel belangrijk om vrouwelijke chefs, die nog altijd de minderheid zijn,

Lees meer »

Voormalig CEO Child Focus Heidi De Pauw begrijpt “talmen” van Westen niet: “We verliezen kostbare tijd, kinderen sterven van honger”

"Het getalm van de westerse wereld om een halt toe roepen aan het geweld in de Palestijnse gebieden roept vraagtekens op." Dat zegt voormalig CEO van Child Focus Heidi De Pauw. Zij coördineert – vanuit Jeruzalem – op dit moment de ontwikkelingssamenwerkingsprojecten van de Belgische regering in de regio. De Pauw pleit voor een snelle erkenning van Palestina.

Lees meer »

De gezichten achter de vele ongevallen met steps: “Mijn kaaksbeen brak en schoof tot in mijn gehoorgang”

Op vlammende wieltjes hebben elektrische steps zich de voorbije jaren in onze statistieken gereden. In de eerste drie maanden van 2025 vielen er 470 gewonden en doden door ongevallen met e-steps: dat zijn er 5 per dag. Dit zijn Kenneth (45), Stefanie (27), Frank (54) en Arjen (30), de gezichten achter de cijfers, die met tandprotheses, schroeven en bouten hun

Lees meer »

Man (56) overlijdt in Zeebrugge na aanval door twee andere mannen: verdachten vluchten na de feiten weg

Vrijdag rond 22 uur kreeg PZ Brugge een melding van een ernstig incident in de Mercatorstraat in Zeebrugge. Een 56-jarige man zou in de rug zijn aangevallen door twee mannen en daarbij meerdere vuistslagen hebben gekregen. De man overleed aan zijn verwondingen.
The post Man (56) overlijdt in Zeebrugge na aanval door twee andere mannen: verdachten vluchten na de

Lees meer »