In Sint-Pietersstraatje in Izegem gaat het grillhuis opnieuw open, dit keer met chef-kok David Eetezonne die de naam verandert naar ‘t Vagevuur en die met een duidelijk plan start. “We gaan het simpel, lekker en betaalbaar houden.”
Het bekende pand van ‘t Kaderke, waar je vroeger letterlijk kaders kon kopen, doet al jaren dienst als horecapand. Nadat haar pa Francky er het Grillhuis had, was het dochter Britt die aan zet was. Maar ondertussen stond de zaak alweer een tijdje leeg. Maar daar komt vanaf 2 september opnieuw verandering in dankzij David Eetezonne (44) die al zijn hele beroepsleven in de horeca actief is. “Mijn familienaam komt uit Zeeuws-Vlaanderen, maar ik ben een rasechte West-Vlaming. Ik groeide op in Lissewege, huisde daarna in Wingene en Zwevezele en woon nu in Kortemark. In Koekelare runde hij ‘t Vosmotje, een bistro/tearoom die in 2019 volledig uitbrandde. “En toen kwam ook corona om de hoek kijken. We hebben de zaak weer opgebouwd, maar daarna verkocht.”
“Het was Melissa van ‘t Hemelhuys die mijn kop zot maakte om hier te starten”
Ook in die zaak kreeg hij al de steun van zijn echtgenote Stephanie Claeys (40), zoon Maxime (16) en dochter Manon (15). “Na de verkoop ben ik vooral freelance aan de slag gegaan. En zo was ik ook een tiental keer actief in ‘t Hemelhuys, hier aan de overkant van de straat. Het was Melissa (Vandamme, uitbaatster van ‘t Hemelhuys, red.) die mijn kop zot maakte en me adviseerde om hier de zaak over te nemen. En uiteindelijk ben ik overstag gegaan. Ik zal overdag wel nog een andere job uitoefenen en mijn vrouw werkt in Het Anker in Jabbeke waar ze opvoedster is. Maar net als mijn kinderen zal zij dus bij springen.”

De zaak krijgt een andere naam: ‘t Vagevuur. “Maar we blijven een grillhuis. Met de bekende specialiteiten, maar we houden het vooral betaalbaar, 16,5 euro voor een kip, 22,5 euro voor ribbetjes en 68 euro voor côte à l’os voor twee personen. Geen dikkenekkengedoe, gewoon een eerlijke keuken voor een eerlijke prijs met ook een betaalbare huiswijn.”
Enkel ‘s avonds open
Ondertussen is David de zaak op het punt aan het zetten. Vanaf 2 september zul je er vanaf 17.30 uur tot 22 uur terecht kunnen, op vrijdag en zaterdag blijft de zaak een half uurtje later open. Maandag en donderdag worden de sluitingsdagen. “Ik heb de Sint-Pietersstraat leren kennen als een levendig straatje,” zegt de chef-kok die zijn opleiding kreeg aan Spermalie. In het restaurant zelf is plaats voor 32 mensen, buiten zal er een terrasje staan met acht stoelen.
Reserveren kan op 0465 00 01 30
The post David (45) heropent in Sint-Pietersstraatje grillhuis ‘t Kaderke onder de naam ‘t Vagevuur: “We willen het vooral betaalbaar houden” is provided by KW.be.