Studio Smaak van Goran Vanneste uit Oedelem sleepte een nominatie voor een award van de vakbeurs Artisan in de wacht. Vanneste maakt met zijn bedrijf kans op de award Cheese Personality of the Year.
De vakbeurs Artisan vindt plaats van 28 september tot 1 oktober in Kortrijk Xpo en brengt vakmensen uit de voedingssector samen. Bovendien worden er verschillende awards voor specifieke sectoren uitgereikt. Met Studio Smaak behoort Goran Vanneste tot de acht genomineerden voor de prijs Cheese Personality of the Year. “Die award bekroont kaasspecialisten die uitblinken in innovatie, duurzaam ondernemen, personeelsbeleid en die een voorbeeld zijn voor zowel jongeren als collega’s in de sector”, legt Vanneste uit.
Vanneste begon drie jaar geleden met zijn zaak Studio Smaak op de Markt in Oedelem. Hij verkoopt er niet alleen kaas, maar ook allerlei andere delicatessen, tapas en gerechten. “Ik ben erg gepassioneerd door kaas en volgde een opleiding tot Kaasmeester bij Syntra. Het is geweldig om te zien hoe we in drie jaar tijd zijn uitgegroeid en nu al in aanmerking komen voor zo’n prijs”, vertelt Vanneste. De zaakvoerder werkt geregeld samen met andere ondernemers uit zijn sector en prijst de collegialiteit daarin. “Ik vind het belangrijk om een ondernemersmentaliteit aan te houden. Zo wissel ik geregeld van gedachten met collega’s zoals Pieter van De Vierhoekhoeve, Axelle Vermandele van Kaashuis Bover in De Haan en Anja Faes van Kaaswinkel Lourdon in Brasschaat. Dat maakt het heel interessant.”
Belgische kazen
“Voor mij draait kaas niet alleen om smaak, maar ook om verhalen en passie. Ik vind het belangrijk om Belgische kazen een podium te geven. We hebben hier zoveel kwaliteit dat dat gezien mag worden. Mijn focus ligt dus niet alleen op rauwmelkse kazen, maar ook op Belgische kazen”, vertelt hij. De prijs wordt uitgereikt op 30 september. (AVH)
Stemmen op Studio Smaak voor de Cheese Personality kan via www.delicatesse.pmg.be/nl/verkiezing
The post Studio Smaak genomineerd voor award is provided by KW.be.