Annick Devriendt, de bezieler van de healthy hotspot ‘Wild Foodz’ in Sint-Michiels, pakt voor haar afscheid uit met het kookboek ‘Eat the rainbow. De kleurrijke keuken van Wild Foodz’. Met haar boek nodigt deze Brugse iedereen uit om een toegankelijke, smaakvolle en kleurrijke manier werk te maken met een gezondere levensstijl.
Sedert 2016 baat Annick Devriendt (47) Wild Foodz uit in de Rijselstraat in Sint-Michiels. Na bijna tien jaar staat de populaire culinaire eetwinkel, die in de regio bekend is voor zijn lekkere smoothies, gezonde wraps, sappige salades en kleurrijke poké bowls, over te nemen. De uitbaatster wil er een punt achter zetten en een nieuwe professionele uitdaging aangaan. Wat precies, wil ze nog niet kwijt. Maar ze stapt af van het concept van een fysieke winkel.
Orgelpunt
Als orgelpunt van Wild Foodz is er nu het culinaire boek ‘Eat the rainbow’: een bundeling van alle gerechten die Annick Devriendt de voorbije tien jaar bereidde en verkocht in haar zaak. “Het is geen klassiek kookboek, het is een uitnodiging tot bewust leven. Tot luisteren naar je lichaam, tot het consumeren van voeding in haar puurste vorm”, zegt de kok en auteur, die voor de foto’s een beroep deed op Ellen Charlotte Marie.
“Elk gerecht is eenvoudig, snel en opgebouwd rond natuurlijke, onbewerkte ingrediënten. Mijn gerechten barsten van kleur, smaak en voedingswaarde. Ik eet ook met mijn ogen en wil een kleurrijk bord. Elke groente heeft een andere kleur en voedingswaarde. Mijn creaties zijn een ode aan balans en liefde voor jezelf.”
Persoonlijk verhaal
“Ik wil mensen inspireren om met eenvoudige, verse en kleurrijke ingrediënten een gezond eetpatroon op te bouwen. Geen streng dieet, geen ingewikkelde regels. Real food op een toegankelijke manier gebracht. Zonder al te veel afval, want met een beperkt aantal ingrediënten kun je een brede waaier van gerechten bereiden”, aldus Annick Devriendt.
Het boek vertelt ook het persoonlijk verhaal achter Wild Foodz, want Annick Devriendt deelt openhartig hoe haar gezondheidsproblemen – een diagnose van colitis ulcerosa (een ontsteking van de endeldarm) in 2016 – haar dwongen om haar leven drastisch te herbekijken.
“Toen geen enkel medicijn aansloeg, gooide ik het over een andere boeg. Met de kracht van gezonde voeding, een sterke mindset, supplementen en een diepe zelfzorg vond ik mijn weg terug naar welzijn. Sinds 2020 leef ik symptoomvrij, zonder medicatie”, aldus de auteur van het kookboek.
Hart op een bord
“Ik heb geleerd dat gezondheid geen ‘quick fix’ is, maar een proces van vallen, opstaan en vooral blijven luisteren naar je lichaam. Wat je eet, hoe je denkt en hoeveel liefde je jezelf gunt: het maakt allemaal een verschil. Wat ooit begon als een experiment met groene smoothies in mijn keuken, groeide uit tot een passie en een levensstijl.”
“Wild Foodz was de voorbije tien jaar mijn hart op een bord, dit boek is hiervan de weerslag. ‘Eat the rainbow’ staat vol praktische tips, weetjes over ingrediënten en suggesties om gerechten aan te passen aan je eigen smaak”, besluit Annick Devriendt.
‘Eat the rainbow’ kost 29 euro (voor het e-book 19 euro) en is te koop via www.wildfoods.be
The post Brugse Annick Devriendt van Wild Foodz pakt uit met gezond kookboek ‘Eat the rainbow’: “Mijn hart op een bord” is provided by KW.be.