Vanaf dinsdag 2 september kan je bij lunchrestaurant Salie in Hangar K niet alleen terecht voor een snelle lunch, maar ook voor ontbijt. Zaakvoerster Mala Delameilleure (32) verrast met een ontbijtmenu die al even creatief is als de lunchkaart.
“Horeca is onverwachts mijn passie geworden”, vertelt Mala. Ze studeerde sociaal werk, maar ontdekte de liefde voor het vak toen ze in restaurant Fernand aan de slag ging. In mei 2021, net na de coronaperiode, opende ze Salie. De locatie bleek een schot in de roos. “We hebben een topplaats: dicht bij cvo MIRAS, de rechtbank, Howest en Hangar K. Er is parking voor de deur en onze prijzen zijn democratisch in verhouding tot de porties. Zo serveren we spaghetti met onze sinksensaus voor 15 euro tot een schotel met zalmfilet voor slechts 19 euro. Bovendien staat elk gerecht binnen de twintig minuten op tafel, ideaal voor wie snel wil lunchen.”
Die combinatie van kwaliteit, snelheid en betaalbaarheid maakt dat het er elke middag druk blijft. Toch wil Mala haar klanten meer bieden. “Vanuit de bureaus in Hangar K was er vraag naar ontbijt. Tegelijk wilde ik mijn medewerkers Stefanie Jonckheere en Ruth Michaux meer uren geven. Zo kwam het idee om vroeger te openen.”
Ontbijtkaart
De zoete opties variëren van scones met za’atar en feta tot een croissant deluxe met brie, uienkonfijt, pijnboompitten en tijm. Ook een eenvoudig “stuutje” met choco en gekarameliseerde hazelnoten op Marokkaans brood staat op de kaart. Voor hartige ontbijters zijn er gerechten zoals shakshuka, couscoussalade met gerookte zalm of een burrata-hapje met huisgemaakte pesto. “Naast de standaard warme dranken kunnen enthousiaste ontbijters ook steeds een bloody mary of mimosa bestellen”, lacht Mala.
Reserveren kan via de website, zowel voor ontbijt als lunch. Tussen 9 en 11 uur worden de ontbijtgerechtjes geserveerd, waarna om 12 uur de lunch van start gaat. Binnen biedt Salie plaats aan vijftig gasten, aangevuld met een terras waar bij mooi weer extra tafels worden voorzien.
The post Salie serveert binnenkort ook ontbijt: “Horeca is onverwachts mijn passie geworden” is provided by KW.be.