De komst van een tweetal nieuwe horecazaken op het Simon Stevinplein in Brugge, waaronder Pizza Hut, zorgt voor heibel over de terrasindeling. “Onze concurrent serveert nu pizza’s op een terras vlak voor onze zaak, dat kan toch niet”, zegt zaakvoerder van Otomat pizza Bernarnd Sironval. Burgemeester Dirk De fauw belooft overleg met het oog op een nieuwe indeling.
Het Simon Stevinplein in Brugge is de jongste jaren steeds meer geëvolueerd naar een echt horecapleintje. Eerder zat er nog een bank en wat kledingwinkels maar nu is het quasi allemaal horeca wat de klok slaat. En dan vooral vestigingen van grote ketens, zoals Manhattan Burger, Ellis Burger, Bavet ‘spaghetti’ en Otomat pizza. Na een drietal jaar te zijn weg geweest is ook grote speler Pizza Hut terug aanwezig op het plein, sinds het begin van de zomer.
Uiteraard willen al die horecazaken een stukje terras op het binnenplein, ook de nieuwkomers. En daar wringt het schoentje. “Er werd inderdaad een herschikking van de terrassen doorgevoerd en daarvoor moeten een aantal zaken wat doorschuiven”, licht burgemeester Dirk De fauw (CD&V) toe. “Er is niet alleen de komst van Pizza Hut, maar chocolatier Dumon (naast Pizza Hut op de kop van het plein, red.) zal vertrekken en dat pand wordt ingenomen door een horecazaak, waarvoor al een terras gereserveerd is. Het klopt dat de mensen van Otomat daar niet tevreden mee zijn, omdat door die verschuiving hun terras op het middenplein nu niet meer voor hun eigen zaak ligt. Ze zijn naar de Raad van State getrokken tegen de herindeling door de stad, maar intussen hebben ze die procedure ingetrokken omdat we beloofden opnieuw in overleg te gaan. En we hebben voor Otomat ook al enkele terrastafels gegund langs de straat naast de zaak.”
Volgens de zaakvoerder van Otomat, Bernard Sironval, is de huidige situatie onwerkbaar. “Vanuit onze zaak kijken we nu uit op het terras van een concurrent (Pizza Hut) terwijl ons terras zo ver moest doorschuiven dat het op het binnenplein vlak voor een hamburgerrestaurant zit (Ellis Burger, red.). Wij kunnen zelfs ons eigen terras niet zien van in de zaak. Het is bovendien ook verwarrend voor de klanten. Sinds die herschikking hebben wij al flink omzetverlies geleden”, zegt Sironval. “Wat me vooral stoort is dat voor de nieuwe horecazaak die in plaats van chocolatier Dumon komt er nu al een terraszone vlak voor die zaak werd voorbehouden, daar waar wij zoveel verder moesten doorschuiven. Maar zijn geen ruziemakers en hopen dat het overleg na de zomer zal leiden tot een meer eerlijke indeling van de terraszone.”
The post Pizza-oorlog op terrassen aan Simon Stevinplein in Brugge: “Wij kunnen ons eigen terras niet zien van in de zaak” is provided by KW.be.