“Korte keten dragen we hoog in het vaandel”: Chef Floris Panckoucke (38) krijgt eretitel van FoodTaster

Chef Floris Panckoucke van restaurant Floris in Sint-Andries (Brugge) kreeg van de digitale restaurantgids FoodTaster de eretitel van Ambassadeur Vlaams Culinair erfgoed. “Het is een mooie erkenning voor mijn toewijding aan de Vlaamse keuken en het respect voor streekeigen producten”, zegt Floris.

Floris Panckoucke (38), die samen met zijn partner Goedele Strynckx (36) het restaurant Floris langs de Gistelse Steenweg in Sint-Andries runt, kreeg van FoodTaster een mooie erkenning voor zijn jarenlange vakmanschap in de keuken. FoodTaster is een digitale restaurantgids die restaurantbeoordeling publiceert op basis van een team van onafhankelijke ‘FoodTasters’ en daarbij niet enkel op de kwaliteit van het eten let maar wel op de hele restaurantbeleving. Daarnaast reikt de organisatie ook eretitels uit aan mensen die een bijzondere plaats innemen in het culinaire landschap. Zoals dus de titel van Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed, die te beurt valt aan Floris Panckoucke. Floris volgde de hotelschool Spermalie, deed stages bij gerenommeerde restaurants als Bruneau en Bru, was souschef bij Hof van Cleve en vijf jaar chef bij Restaurant Savarin in Oostende. “En op mijn 29ste begon ik dus met mijn eigen restaurant Floris, waarmee we nu ons tiende jaar ingaan”, geeft Floris mee.

korte keten

“De mensen van FoodTaster zijn al langs geweest in de zaak dus ze weten wel wie ik ben en hoe we hier werken. Ik begreep dat ik deze erkenning gekregen heb omwille van mijn jarenlange toewijding aan de Vlaamse keuken, mijn doorgedreven beheersing van het vak en respect voor de streekeigen producten. Het idee van de korte keten of toch minstens van duurzame producten dragen we hoog in het vaandel”, gaat Floris verder. “Zo werken we steeds met vis uit de Noordzee, en bijvoorbeeld niet met tonijn of andere vissen van aan de andere kant van de wereld. Onze tomaten komen uit Ruddervoorde.

Meer info: www.facebook.com/florisbrugge

The post “Korte keten dragen we hoog in het vaandel”: Chef Floris Panckoucke (38) krijgt eretitel van FoodTaster is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Australisch afvalwater propvol cocaïne, meth en heroïne

In het Australische afvalwater zijn recordhoeveelheden methamfetamine, cocaïne en heroïne teruggevonden. Methamfetamine is het vaakst gebruikt, terwijl het gebruik van cocaïne het sterkst is toegenomen. Dat blijkt uit de analyse van het afvalwater door de Australische Criminele Inlichtingencommissie (ACIC).

Lees meer »

‘Een revolverschot’ van Virginie Loveling is nieuw in de canon: ‘Hartverscheurend boek met gothic tintje”

De Gentse schrijfster Virginie Loveling komt de nieuwe canon van de Nederlandstalige literatuur binnen met haar beklemmende psychologische roman ‘Een revolverschot’, over de fatale driehoeksverhouding tussen 2 zussen en een man. Auteur Annelies Verbeke is grote fan en heeft ook geholpen bij de heruitgave ervan: “Een universeel boek over de pijn van het genegeerd worden”.

Lees meer »

Volkscafé ‘De Cosmo’, waar bruine kroeg en blues samenkomen: “Wie klaagt over failliete cafés, drinkt er zelf nooit iets”

Café Cosmopolite, in de volksmond ‘De Cosmo’, is al decennialang een vaste waarde voor buurtbewoners, muziekliefhebbers en trouwe stamgasten. Wat ooit begon als een limonadefabriek, groeide uit tot een authentieke bruine kroeg waar verhalen, vriendschappen en muziek de boventoon voeren.
The post Volkscafé ‘De Cosmo’, waar bruine kroeg en blues samenkomen: “Wie klaagt over failliete cafés, drinkt er zelf

Lees meer »