Amir Cuvelier (20) heeft zonet de deuren geopend van een nieuw restaurant in het centrum van Middelkerke. Horeca is voor hem geen onbekend terrein want zijn ouders baten ‘t Pleintje in Westende-Bad uit zelf heeft hij een gespecialiseerde opleiding gevolgd aan het Provinciaal Instituut Piva in Antwerpen. “Op onze kaart vind je een breed assortiment aan pasta’s die Italiaans-Amerikaans geïnspireerd zijn. En we willen een eigen touch geven aan onze gerechten.”
Als we het gloednieuwe restaurant binnenstappen, worden we verwelkomd door vader Michael Cuvelier (45) die ons wat meer vertelt over ‘t Pleintje. “Wij namen die zaak 3 jaar geleden over maar daarvoor bestond het al 17 jaar. Het is dus een gevestigde waarde in Westende. Wij hadden al ruime ervaring in de horeca in Antwerpen opgebouwd. Ondertussen wonen we sinds 2022 aan de kust. We hebben het basisconcept van ‘t Pleintje behouden. Het staat bekend voor een ruime keuze aan ontbijten. Vanaf 12 uur start de doorlopende keuken tot 17 uur met snacks, suggesties en een dagelijkse lunch. In de namiddag serveren we er ook wafels en pannenkoeken. En ‘s avonds komen we dus naar hier.”
Nieuwe professionele keuken
“Ik heb mijn opleiding aan het Provinciaal Instituut Piva in Antwerpen voltooid en het is de bedoeling dat ik dus Ceres Pasta zal runnen. Om deze zaak te kunnen opstarten krijg ik de steun van mijn familie. Voorheen was op deze locatie een broodjeszaak gevestigd. Mijn vader zag dat het pand te huur stond en besliste om het te huren. Het ligt vlakbij het Epernayplein en het nieuwe casinogebouw dat het middelpunt van Middelkerke geworden is. Er passeert hier dus veel volk. Om het om te vormen naar een restaurant hebben we een volledig nieuwe professionele keuken moeten installeren. De toonbank van de broodjeszaak is nog gebleven omdat die ruim genoeg is. Ook de houten muur hebben we overgenomen maar de rest van de accommodatie hebben we wat aangepast. Er is plaats voor 34 gasten”, vult Amir aan.
Mikken op breed publiek
“Op onze kaart vind je een breed assortiment aan pasta’s die Italiaans-Amerikaans geïnspireerd zijn. Zo zijn er acht verschillende soorten spaghetti maar ook rigatoni met pulled beef, penne met kip of tagliatelle met zalm of scampi’s. Ook de klassiekers lasagna en maccaroni ontbreken niet. We willen ook een eigen touch geven aan onze gerechten. Ons geheime ingrediënt is de passie om lekker eten te bereiden. Ik sta in de keuken en krijg de assistentie van mijn vader.” Met hun nieuwe zaak mikt de familie Cuvelier op een breed publiek. “In de eerste week dat we openden zien we dat er al vaste klanten van ‘t Pleintje naar hier kwamen. En dat doet ons deugd. Qua prijs zitten we in het segment tussen 15 en 35 euro. We vragen een correcte prijs voor de kwaliteit die we aanbieden.”
“Voorlopig zijn we open van woensdag tot en met zaterdag van 18 tot 22 uur omdat de combinatie met ‘t Pleintje haalbaar moet blijven. Als we in de toekomst kwalitatief vast personeel kunnen vinden, dan zouden we Ceres graag uitbreiden tot een dagconcept waarbij we ook ‘s middags openen. In de winter willen we ook doorwerken, net zoals in Westende. Als je vaste klanten hebt, dan kan je die periode zeker overbruggen”, besluit Amir. (Filip Vanden Berghe)
The post Middelkerke heeft met Ceres Pasta nieuw culinair adresje is provided by KW.be.