Een klein beetje Ibiza, champagne voor 230 euro én hemelbedden: onze reporter ging langs in “de meest exclusieve strandbar” van het land

Number 1, heet de beachbar waar Knokke Le Zoute wordt. Niet zomaar: uitbater Glenn Van Hoeck wil graag de meest exclusieve zijn. Met een zesliterfles rosé, klanten onder een hemelbed en honden die zich even netjes horen te gedragen. 

Meer krantenkoppen in België

“We hebben altijd gedroomd van een eigen zaak”: Patty en Olivier schrijven nieuw hoofdstuk voor Het Strandhuis in Nieuwpoort-Bad

Op de Zeedijk van Nieuwpoort-Bad waait een frisse wind door de ontbijt- en lunchbar Het Strandhuis. Na meer dan een kwarteeuw geven Sabrina Sap en Luc Wybo de sleutel door aan Olivier Bertier en Patty Gerard, een koppel met een hart voor gastvrijheid en jarenlange horeca-ervaring. Wat begon als een stille droom tijdens drukke werkdagen in andermans keuken, is nu

Lees meer »

Grote brand in Zuid-Frankrijk breidt nog steeds uit, premier Bayrou: “Een ramp van ongekende omvang”

De grote brand in het Zuid-Franse departement Aude neemt af in intensiteit, maar is nog steeds niet onder controle. Dat meldden de lokale autoriteiten woensdagavond laat. De grootste natuurbrand in Frankrijk in 75 jaar heeft in 24 uur tijd ruim 16.000 hectare vegetatie verwoest. Er zijn een dode en twee zwaargewonden gevallen, drie personen zijn nog steeds vermist. De Franse

Lees meer »

Arnaud (24) en Clarice (28) trekken laatste sprint richting opening van slagerij Geldof: “We kunnen niet rap genoeg beginnen”

Izegemnaar Arnaud Geldof (24) en zijn Aarseelse vriendin Clarice Delodder (28) staan op één dag van de opening van slagerij Geldof in de Hoogstraat in Rumbeke. Drie weken geleden namen Antoon Debou (61) en Martine Vandenberghe (63) na 34 jaar afscheid van Keurslagerij De Fijnkost, en nu is het tijd voor een nieuw verhaal. “Al wordt het geen volledige breuk

Lees meer »

Tien dagen smaak en zorg: het culinaire hart van Theater Aan Zee voor artiesten en medewerkers

Hun doel was 10 dagen hetzelfde: ervoor zorgen dat de medewerkers en artiesten zich thuis voelden met voedzame en smaakvolle maaltijden. “Dat we te horen kregen dat het lekkerder dan thuis én gezonder was, maakte ons team gelukkig en gemotiveerd”, zegt coördinator keukenploeg Theater Aan Zee (TAZ) Nathalie Decoene (46) uit Evergem tevreden.
The post Tien dagen smaak en

Lees meer »