Al twintig schietpartijen in zes weken tijd in Brussel: mama met kindje van negen kreeg kogel in voorruit van auto

Sinds het begin van de zomer werd Brussel al 20 keer opgeschrikt door een schietpartij, en sinds het begin van het jaar hebben er al 57 schietincidenten plaatsgevonden. Dat meldt Brussels procureur des Konings Julien Moinil. “Wij werken als politie en parket keihard om dit fenomeen aan te pakken, maar we worden op verschillende vlakken geremd in ons werk”, klinkt het dinsdag. 

Meer krantenkoppen in België

Frederic Claessens moet bij G&V Breakpoint Waregem helemaal opnieuw beginnen bouwen: “Het was even slikken toen mijn volledige basisploeg vertrok, maar ik ben geen treurende coach”

De vrouwenploeg van G&V Breakpoint Waregem startte vorige week de trainingen terug op, maar een evenaring van het vorige seizoen in Top Division Women wordt moeilijk. Toptalenten Aline De Munck, Alicia Courthiau, Kato Bevernage en Pauline Bayart, die nu voor de U20 Belgian Cats uitkomen, zijn immers weg.

Lees meer »

Hoe sta je tegenover orale seks? De mannen in ons sekspanel antwoorden: “Helaas wil mijn partner het bij mij niet doen. Ik vind dat een enorm gemis”

“Ik kom niet altijd klaar in de mond van mijn vrouw. Dat hangt af van hoe ze zich voelt.” Negen weken lang gunt een sekspanel – vijf mannen, vijf vrouwen – ons een blik onder de lakens. Of op de keukentafel. Of in de bosjes. Deze aflevering stellen we de vraag: “Hoe sta je tegenover orale seks?” Dit zijn de

Lees meer »

Mieke (72) en Jacky (74) stoppen eind dit jaar als conciërges van het Boeverbos: “Afscheid nemen met een traantje”

Na achttien jaar geven Mieke Plattenbos (72) en Jacky Rossenu (74), de huisbewaarders van het Boeverbos, de fakkel door: “Met een traantje, want we deden het graag, ondanks de vele opofferingen. Vanaf 2026 willen we elke dag ‘quality time’ doorbrengen in een huisje in de Dordogne.”
The post Mieke (72) en Jacky (74) stoppen eind dit jaar als conciërges

Lees meer »

Pasta-tomaat met ‘nduja

De ‘smeerbare worst’ nduja is nu al een aantal jaren vaste kost op Italiaanse menukaarten. Ooit was het een plaatselijke delicatesse uit een stadje in Calabrië, nu een universele smaakmaker. Op het eerste gezicht zal je aan de tomatensaus in dit recept niet zien dat er vlees inzit. Maar met de nduja als een soort van geconcentreerde bouillon zal je

Lees meer »