“We hebben altijd gedroomd van een eigen zaak”: Patty en Olivier schrijven nieuw hoofdstuk voor Het Strandhuis in Nieuwpoort-Bad

Op de Zeedijk van Nieuwpoort-Bad waait een frisse wind door de ontbijt- en lunchbar Het Strandhuis. Na meer dan een kwarteeuw geven Sabrina Sap en Luc Wybo de sleutel door aan Olivier Bertier en Patty Gerard, een koppel met een hart voor gastvrijheid en jarenlange horeca-ervaring. Wat begon als een stille droom tijdens drukke werkdagen in andermans keuken, is nu hun eigen zaak op een plek die voor hen altijd bijzonder is geweest.

Voor Olivier voelt de overname bijna als thuiskomen. “Ik heb hier in het verleden op de dijk als jobstudent gewerkt”, vertelt hij. “Nieuwpoort is mij altijd bijgebleven. We wonen in Bulskamp bij Veurne, maar deze stad heeft een speciale plek in ons hart.” Zijn professionele pad leidde hem diep de horeca in. “Ik kom uit de keuken”, legt Olivier uit. “Ik was vele jaren keukenverantwoordelijke in De Barkentijn in Nieuwpoort. Dat was een stevige uitdaging, maar ik heb er ongelofelijk veel ervaring opgedaan.”

Patty, zijn levensgezellin en zakenpartner, heeft een gelijkaardig verhaal. “Ik ben afgestudeerd als sportleerkracht, maar de horeca zat al vroeg in mijn bloed”, weet ze ons met veel enthousiasme te vertellen. “Als jobstudent heb ik altijd in de horeca gewerkt en ik ben er nooit uitgestapt. Toen de kinderen klein waren, durfden we de stap naar een eigen zaak nog niet te zetten. Maar nu zijn het pubers, en na twintig jaar horeca hebben we de sprong gewaagd.”

Van flexijob tot overname

Voor Olivier en Patty is deze overname meer dan een zakelijke beslissing. “We hebben altijd gedroomd van een eigen zaak”, zegt Olivier. “We hebben er lang op gewacht, maar nu klopt alles: onze ervaring, de leeftijd van de kinderen, de locatie. Het voelt gewoon juist.”

De band met Het Strandhuis bestond al vóór de overname. “Toen we hoorden dat Sabrina en Luc overnemers zochten, zijn we meteen komen kijken. De ligging, het interieur… alles voelde juist. We hadden ook meteen een goede klik, en toen heb ik voorgesteld om enige tijd mee te draaien om de overname van Het Strandhuis goed te laten verlopen. Luc en Sabrina zijn ongelooflijk warme mensen. Ook nu nog kunnen we steeds bij hen terecht als we vragen hebben.”

We hebben cocktails en lokale bieren op vat aan de kaart toegevoegd

Sabrina en Luc, die in de beginjaren ook ’s avonds open waren, hadden de zaak in de loop der tijd omgevormd tot ontbijt- en lunchbar. “Voor ons was het belangrijk dat we opvolgers vonden die de warmte en gezelligheid konden bewaren”, zegt Luc. “Met Olivier en Patty hebben we daar alle vertrouwen in.”

Horecadroom in het midden van het seizoen

De timing van de overname was uitdagend. Olivier en midden in het zomerseizoen. “We hebben bewust gekozen om meteen te starten”, legt Olivier uit. “We wilden de vibe van de zomer meepakken. De eerste week was keihard werken, maar er is niets misgelopen.” Patty vult aan. “We moesten klanten wel even uitleggen dat we de nieuwe eigenaars waren. De reacties waren overwegend positief, en veel vaste klanten zijn blijven komen.”

Hoewel Olivier en Patty de kern van Het Strandhuis behouden, hebben ze al enkele eigen accenten toegevoegd. “We hebben cocktails en lokale bieren op vat aan de kaart toegevoegd”, vertelt Olivier. “Daarnaast zijn pannenkoeken, appeltaart en ijsjes terug. De pannenkoeken maak ik zelf, nog steeds volgens het geheime recept van Luc.”

Nieuwe accenten op de kaart

De lunchkaart blijft voorlopig grotendeels hetzelfde, maar er zijn plannen. “We willen nieuwe slaatjes toevoegen, misschien ook hapjes”, zegt het koppel met een knipoog. “De tearoomkaart kan uitgebreid worden. Maar voor nu kiezen we voor een rustige doorstart, zodat we alles goed in de vingers krijgen.”

Ook de openingsuren zijn licht aangepast. “In het seizoen zijn we open van 10.30 tot 20.30 uur, de keuken sluit om 20.15 uur”, legt Olivier uit. “In de winter sluiten we om 18 uur, behalve tijdens vakanties, weekends en feestdagen, dan blijven we ’s avonds open.” De komende maanden willen ze stap voor stap hun eigen stempel drukken. “Van de menukaart tot het servies, we willen het écht ons maken, maar de gastvrijheid en het gezellige karakter blijven zoals altijd. Dat is wat Het Strandhuis zo geliefd maakt.” (Zana Bulteel)

The post “We hebben altijd gedroomd van een eigen zaak”: Patty en Olivier schrijven nieuw hoofdstuk voor Het Strandhuis in Nieuwpoort-Bad is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

NASA legt koraalachtige rots op Mars vast

NASA heeft met zijn Curiosity-rover een fascinerende rots op Mars vastgelegd die eruitziet als een stuk koraal en naar schatting miljarden jaren oud is. De ontdekking vond plaats op 24 juli 2025 in de oude Gale-krater

Lees meer »

Een jaar na de diagnose terminale longkanker is Debbie genezen verklaard

Een jaar lang leefden Debbie Muyldermans (47) en haar man Alain Van Rompuy (57) uit Battel in een nachtmerrie. Een jaar gelden kreeg ze de diagnose terminale longkanker. Ze had nog maar enkelen maanden te leven. Gelukkig kende de nachtmerrie een happy end want 12 maanden later is Debbie kankervrij. Iets wat ze vooral te danken heeft aan de volharding

Lees meer »

Terwijl De Wever om zijn moeder roept, vervangt Francken hem als premier. Maar mag hij dan ook iets beslissen?

“Het leven draait in rare bochten, nietwaar?” Terwijl premier De Wever in Zuid-Afrika om zijn moeder roept, zit Theo Francken als plaatsvervangend premier aan de knoppen van het land en dat vindt de Vlaams-nationalist best geestig. Maar wat mag hij nu wel en niet beslissen? In ieder geval minder dan hij in zijn plagerige berichten naar De Wever en co

Lees meer »

Disney treft schikking met ontslagen ‘Mandalorian’-actrice Gina Carano

Walt Disney heeft een schikking getroffen met actrice Gina Carano over haar ontslag uit de populaire Star Wars-serie The Mandalorian. Carano werd in 2021 door Disney-dochter Lucasfilm uit de serie verwijderd na berichten op sociale media die het bedrijf destijds “afschuwelijk en onaanvaardbaar” noemde, omdat ze mensen kleineerden op basis van culturele en religieuze identiteit.

Lees meer »

Waalse kalkgigant Carmeuse mikt op Chileense cementproducent met bod van 505 miljoen dollar

De Belgische kalkgroep Carmeuse heeft via haar Chileense dochter Carmel Holding een overnamebod van 505 miljoen dollar (435 miljoen euro) uitgebracht op Cementos Bío Bío, een van de grootste cementproducenten van Chili. Carmeuse, een familiale onderneming uit Wallonië met een wereldwijde omzet van bijna 2 miljard euro, heeft al overeenkomsten gesloten met aandeelhouders die samen bijna twee derde van het

Lees meer »