Izegemnaar Arnaud Geldof (24) en zijn Aarseelse vriendin Clarice Delodder (28) staan op één dag van de opening van slagerij Geldof in de Hoogstraat in Rumbeke. Drie weken geleden namen Antoon Debou (61) en Martine Vandenberghe (63) na 34 jaar afscheid van Keurslagerij De Fijnkost, en nu is het tijd voor een nieuw verhaal. “Al wordt het geen volledige breuk met het verleden”, klinkt het.
Keurslagerij De Fijnkost was jarenlang een begrip in Rumbeke, maar binnenkort start een nieuw tijdperk. Nadat vorige eigenaars Antoon Debou (61) en Martine Vandenberghe (63) op 19 juli voor de laatste keer de deuren openden van hun slagerij, is het vrijdag aan Izegemnaar Arnaud Geldof (24) en zijn Aarseelse vriendin Clarice Delodder (28) om er een nieuw verhaal te starten onder de naam ‘Slagerij Geldof’.
Het duo neemt de zaak na 34 jaar over van Antoon en Martine, en zijn de voorbije weken druk in de weer geweest om de winkel klaar te stomen voor de heropening.
De laatste hand wordt nog gelegd aan het opfrissen van de zaak, terwijl leveranciers de eerste ladingen vlees komen afleveren. “We vinden het enorm spannend”, zegt Clarice. “Er moet nog heel veel gebeuren. Maar ja, we hebben niet alles in de hand.”
“We wisten dat het nipt zou zijn, met slechts drie weken tussen sluiting en heropening, maar we wilden dat de klanten niet te veel zouden merken van de overgang, en dat maakt dat er op korte tijd heel wat moest gebeuren.”
Samenwonen
En niet alleen in de slagerij is veel werk verzet, ook in de woning achteraan is er veel beweging. “We starten samen een verhaal met de slagerij, maar gaan ook voor het eerst samenwonen”, bevestigt Clarice.
“Vanaf woensdag slapen we hier, al zal het nog in een basisopstelling zijn. Het inrichten van onze woning zal nog even moeten wachten, de focus ligt nu volledig op de heropening van de slagerij.”
Die slagerij krijgt naast een nieuwe naam, ook een frisse toets van het jonge duo. “Zo hebben we gezorgd voor een nieuwe sticker en een nieuw geveldoek, terwijl we binnen hebben geschilderd en de accentmuur hebben aangepakt”, gaat Arnaud verder.
“Op die manier wilden we eigen accenten leggen, om duidelijk te maken dat we een nieuw verhaal starten. Al wordt het geen volledige breuk met het verleden. De prijsbeesten van De Fijnkost, zoals het gehakt, de droge worsten, de spaghettisaus en gekruide côte à l’os, blijven allemaal behouden, en ook het personeel blijft aan boord.”
Aanbod uitbreiden
Verder wordt het aanbod ook uitgebreid met enkele nieuwe zaken. “Ik wil me gaan toeleggen op huisbereide charcuterie, en ook dagschotels en salades zal je hier binnenkort kunnen vinden”, zegt Arnaud.
“Na de heropening zal het assortiment langzaamaan nog verder uitgebreid worden. We zien het enorm zitten, en we merken door de nieuwsgierigheid van de buurtbewoners dat ook zij uitkijken naar de heropening. We leven hier al zo lang naartoe, en we kunnen niet rap genoeg beginnen”, zeggen de nieuwe zaakvoerders. (CS)
Slagerij Geldof in de Hoogstraat in Rumbeke wordt officieel geopend op vrijdag 8 augustus om 8 uur. Iedereen die die dag langskomt, kan rekenen op een welkomstdrankje en een klein hapje. Vanaf dan is de slagerij iedere dag doorlopend geopend van 8 tot 18 uur, behalve op woensdag en zondagnamiddag.
The post Arnaud (24) en Clarice (28) trekken laatste sprint richting opening van slagerij Geldof: “We kunnen niet rap genoeg beginnen” is provided by KW.be.