Nand Vandepoele en Romy De Baene overleven eerste ronde in Maaseik

Post Content 

Meer krantenkoppen in België

Noedels met frisse kokossaus, pinda en meloen

Deze noedels zijn een vereenvoudigde versie van een recept van de Britse website Mob, waar je snelle recepten vindt met veel smaak. Daar werd het afgewerkt met komkommer, maar meloen geeft nog een extra smaaklaagje. Rode currypasta waren we even uit het oog verloren als ingrediënt: ten onrechte, want die geeft dit gerecht in een handomdraai een heleboel smaak.

Lees meer »

Alkense dader tiramisumoord mag de gevangenis verlaten

Ruim negen jaar nadat hij zijn vrouw Annick Haesevoets (45) vermoordde door slaappillen in haar tiramisu te draaien, mag Alkenaar Karel B. met een enkelband de gevangenis verlaten. In februari 2022 legde de assisenjury hem 24 jaar cel op. “Altijd heb ik in zijn onschuld geloofd. Ook nu nog. Ik ben blij dat hij naar huis mag”, verrast de 81-jarige

Lees meer »

Hoe sterk is Hamas nog? Met 20.000 strijders blijft de terreurgroep nog altijd stevige tegenstander: “Al wie gesneuveld is, is vervangen”

Israël staat onder druk om iets te doen aan het vreselijke lijden in de Gazastrook. Het heeft alle middelen om de honger daar te stoppen. Maar kan Hamas dat ook niet doen? Door een stap opzij te zetten, de laatste gegijzelden te bevrijden en af te zien van verdere terreur? Of heeft het die macht niet meer? Hoeveel strijders telt

Lees meer »

Roger Souvereyns (86), de Peter Goossens van de jaren 90, kookt nog één keer: “Ik heb geen geheimen, mijn kennis neem ik niet mee in m’n graf”

Bij Wijndomein Valke Vleug in Puurs-Sint-Amands maken ze zich op voor een bijzondere maand augustus. Niemand minder dan culinaire legende Roger Souvereyns van het iconische Scholteshof gaat er uitzonderlijk nog eens een paar dagen koken. Op zijn 86ste (!) en hoogstwaarschijnlijk voor het laatst, zoals hij zelf aangeeft. Hulp krijgt hij van enkele voormalige poulains, die ondertussen zelf hun strepen

Lees meer »