Bij Wijndomein Valke Vleug in Puurs-Sint-Amands maken ze zich op voor een bijzondere maand augustus. Niemand minder dan culinaire legende Roger Souvereyns van het iconische Scholteshof gaat er uitzonderlijk nog eens een paar dagen koken. Op zijn 86ste (!) en hoogstwaarschijnlijk voor het laatst, zoals hij zelf aangeeft. Hulp krijgt hij van enkele voormalige poulains, die ondertussen zelf hun strepen hebben verdiend als topchef. “Als het moet, dan tik ik hen op de vingers”, knipoogt de man die zijn tijd ver vooruit was.
INTERVIEW. “Na die titel heb ik vaak gedacht aan stoppen, alleen zag ik geen reden”: ook op zijn 36ste voelt Jelle Vossen zich nog topfit
Op zijn 36ste is Jelle Vossen helemaal terug waar hij hoort: in de Jupiler Pro League. Bij zijn terugkeer op het hoogste niveau wist de ervaren spits meteen raak te treffen. “Na die strafschop kreeg ik een berichtje van Hans Vanaken: ‘Goed weggelegd.’”