L’Abysse: sterrensushi aan de Champs-Elysées

De Franse driesterrenchef Yannick Alléno trok naar Japan om er een gereputeerde sushichef van te overtuigen in Parijs een sushirestaurant te beginnen. Verrukkelijk, al zijn de prijzen wel navenant. 

Meer krantenkoppen in België

Zoon (33) vecht voor zijn leven na gewelddadige ruzie met vader (58): “Helemaal geëscaleerd om 50 euro”

Een familieruzie in De Pinte is dinsdagmorgen compleet uit de hand gelopen. Een 33-jarige man, M.V., ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis na een zwaar incident met zijn eigen vader, H.V. (58). De vader werd opgepakt en verhoord. Volgens buurtbewoners zou het conflict geëscaleerd zijn… voor amper 50 euro. H.V. verschijnt woensdag voor de onderzoeksrechter wegens poging tot moord.

Lees meer »

Brugge vroeger en nu: De stoomtram verbond Brugge met de zee

Voor velen lijkt Brugge door de eeuwen heen onveranderd. Maar is dat werkelijk zo? Koen De Brabander, sinds de 16de eeuw in rechte lijn verbonden met Brugse grond, gaat op zoek naar antwoorden. Hij vergelijkt oude beelden met het heden. Deze week neemt hij je mee naar de Kwekersstraat (toen nog Ooievaarstraat) anno 1917.
The post Brugge vroeger en

Lees meer »

Noedels met frisse kokossaus, pinda en meloen

Deze noedels zijn een vereenvoudigde versie van een recept van de Britse website Mob, waar je snelle recepten vindt met veel smaak. Daar werd het afgewerkt met komkommer, maar meloen geeft nog een extra smaaklaagje. Rode currypasta waren we even uit het oog verloren als ingrediënt: ten onrechte, want die geeft dit gerecht in een handomdraai een heleboel smaak.

Lees meer »