“Je krijgt niet je baby én de handleiding hoe je alles het beste aanpakt”

Is moederschap het enige waarover ik hier nog kan schrijven? Nee, maar het moederschap is wel een groot deel van mijn leven. En net omdat het zo’n impact heeft, valt er zoveel over te vertellen. Het ouderschap doen we allemaal voor het eerst en dat lijken mensen soms te vergeten. Je krijgt niet je baby én de handleiding over wat je allemaal moet doen en hoe je alles het beste aanpakt.

Wat wel handig zou zijn? Een kaart die duidelijk maakt waar je als gezin welkom bent met kinderen, toont waar er een verversplekje of kinderstoel is.

We hebben ons kind al op de grond moeten verschonen, omdat er nergens een verzorgingsplek was. Dat is allesbehalve prettig. En als we het dan over kindvriendelijkheid hebben: waarom staan de meeste verversruimtes standaard bij de damestoiletten?

Het is een mooi idee om bij horecazaken of winkels een sticker aan de deur te hangen waardoor je weet dat je welkom bent met je kroost. Een huilende of zeurende baby/kind is niet aangenaam voor wie erbij staat, maar geloof me: niemand voelt zich ongemakkelijker dan de ouder zelf. We doen ons uiterste best om de boel onder controle te houden.

En soms lukt dat niet. Dat is niet omdat we geen goede ouders zijn, maar omdat het ouderschap gewoon heel erg chaotisch kan zijn. We maken ons vaak te veel zorgen over wat anderen denken. We willen de beste versie van onszelf zijn – niet alleen als mens, maar nog meer als ouder.

The post “Je krijgt niet je baby én de handleiding hoe je alles het beste aanpakt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aantal gevallen hepatitis blijft hoog in Europa

Het aantal gevallen van hepatitis, een leverontsteking veroorzaakt door een virus, blijft hoog in de Europese Unie/de Europese Economische Ruimte (EER). Bovendien is de meerderheid van de mensen niet op de hoogte dat ze besmet zijn met het virus. Dat heeft het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) maandag gemeld.

Lees meer »

Jaarlijkse Sint-Christoffelwijding in Evergem lokt meer dan 350 weggebruikers: “Ook niet-gelovigen komen langs”

Zoals de jaarlijkse traditie dat wil, zijn ook vanmorgen veel mensen naar de Sint-Christoffelwijding in Evergem getrokken. "Elke keer draait dat aantal rond de 350, vandaag waren het er iets meer", zegt Paul De Schepper van de Confrérie Sint-Christoffel. Wat in 1928 begon als een autowijding, is nu geëvolueerd naar een zegening van alle weggebruikers, inclusief mensen met een rollator.

Lees meer »

Van bijenkorven tot vogelkastjes en zeldzame planten: West-Vlaamse golfterreinen worden steeds duurzamer

De tijden van golfterreinen met oneindige vlaktes aan gemillimeterd gras zijn voorbij. In Vlaanderen en zeker in onze provincie zijn zo goed als alle golfclubs bezig met de biodiversiteit op hun domein. Van het laten groeien van planten en bloemen in de tussenstukken tot het installeren van bijenkorven en vogelkastjes. En zo maakte ook de zeldzame stengelloze sleutelbloem zijn terugkeer

Lees meer »

Een 300 meter hoge stier verdeelt Burgos

In Burgos wil de Academie voor Stierenvechten een 300 meter hoge metalen stier bouwen als “nationaal monument”. Het idee krijgt bijval van het uiterst rechtse Vox, maar tegenstanders noemen het “een provocatie”.

Lees meer »

“Let op met verdelgingspoeder voor wespen, want dat is ook giftig voor katten en honden”: lezers delen 12 tips om wespen te verjagen, experts reageren

Sinds enkele weken zijn ze nauwelijks nog weg te denken uit onze tuinen en van onze terrassen: wespen. Voor de ene een onmisbare schakel in de natuur, voor de andere een ware terreur aan de tuintafel. Hoe houd je de beestjes op een veilige afstand? En wat als je met een wespennest zit? Insectoloog Maarten Wielandts en ongediertebestrijder Jonas Couvent

Lees meer »

“Mensen moeten zich bewuster worden van wat ze eten”: Chef Dirkjan Decock wordt 60 en staat al 48 jaar in de keuken

Op zijn zestigste verjaardag, en na 48 jaar in de keuken te staan, reflecteert Dirkjan Decock – van het gelijknamige restaurant aan de Groeningelaan in Kortrijk – op een leven gewijd aan gastronomie en innovatie. Zijn recente onderscheiding als Lion D’Or Horecapersoonlijkheid 2024 is een erkenning van zijn creativiteit en toewijding door horeca-collega’s en publiek. Hoe kijkt hij als chef

Lees meer »