Vals alarm in Stekene: vermeend sluikstort blijkt opruimactie van Natuurpunt 

In Stekene maakten bezorgde buurtbewoners afgelopen weekend melding van een groot sluikstort aan de Donkerhofstedestraat. Dat bleek vals alarm, Natuurpunt was er bezig aan een grote opruimactie van nieuwe terreinen. Onder meer restanten van illegale weekendhuisjes werden er afgevoerd. "Er is absoluut geen sprake van sluiktstort", stelt de gemeente. 

Meer krantenkoppen in België

Herbruikbare bekers beter beveiligen en limiet op aantal bekers dat je kan inwisselen op Gentse Feesten: “Merken verdachte bewegingen op”

Pleinorganisatoren op de Gentse Feesten gaan de plekken waar herbruikbare bekers staan opgeslagen beter beveiligen. Onlangs betrapte de politie nog een bestuurder met een koffer vol ongebruikte bekers, en ook organisatoren merken verdachte bewegingen op rond opslagruimtes. "Niet aan organisatoren om te oordelen, wie twijfelt moet de politie erbij halen", zegt Feestenburgemeester Joris Vandenbroucke (Voor Gent).

Lees meer »

Aeroclub Keihuvel maakt zich op voor jaarlijkse Fly-in

De Koninklijke Aeroclub Keiheuvel zet dit weekend haar deuren open voor het grote publiek. Liefhebbers van de luchtvaart, buurtbewoners en sympathisanten zijn welkom om kennis te maken met de club en zelf mee te vliegen. Met de organisatie van de Fly-in wil de club een zo breed mogelijk publiek aanspreken door verschillende activiteiten op het programma te zetten.

Lees meer »

Meer controles door dierenartsen in slachthuizen, maar fors minder inbreuken

De dierenartsen die in opdracht van de Vlaamse overheid dierenwelzijnscontroles uitvoeren in de slachthuizen – de zogenaamde “Dierenartsen Met Opdracht” (DMO) – hebben in 2024 4.714 controles uitgevoerd. Dat is bijna een verdrievoudiging tegenover de 1.611 controles in 2020. Toch is het aantal inbreuken in die periode met 61 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers die N-VA-parlementslid Sofie Joosen heeft

Lees meer »

Behandelingstermijn voor Limburgse omgevingsvergunningen stijgt op 5 jaar tijd met 22 dagen

In vergelijking met 2019 duurt het gemiddeld 22 dagen langer voordat een Limburgs lokaal bestuur beslist over de aanvraag van een omgevingsvergunning. Dat blijkt uit een analyse van Vlaams Parlementslid Andy Pieters (N-VA) op basis van cijfers bij het Omgevingsloket. Vorig jaar bedroeg de gemiddelde doorlooptijd in eerste aanleg 108,8 dagen, 11 meer dan het Vlaams gemiddelde. Tussen Limburgse gemeenten

Lees meer »