Een jaar clubliefde kost je minstens 365 euro: prijzen bij West-Vlaamse profclubs onder de loep

Het nieuwe voetbalseizoen gaat vrijdagavond van start. De eerste speeldag kan je door een dispuut tussen de rechtenhouder en de zenders niet op televisie bekijken, maar échte supporters moedigen hun favoriete team natuurlijk aan in het stadion. Alleen is dat een stuk duurder dan de match bekijken vanuit je luie zetel…

Koning Voetbal is opnieuw helemaal in het land. De steeds korter wordende zomerslaap in de Jupiler Pro League, onze hoogste afdeling, zit er dit weekend officieel op. In de Challenger Pro League, waar KV Kortrijk zo snel mogelijk de poort richting 1A weer wil openbeuken, beginnen ze er op vrijdag 16 augustus aan.

Maar wat kost een seizoen langs de Heilige Grasmat nu eigenlijk? Wij vergeleken de prijzen bij onze drie clubs in 1A – SV Zulte Waregem, Cercle Bruge en Club Brugge – en namen ook die van de Veekaa in 1B onder de loep.

Abonnement

Starten doen we met een abonnement, want we willen uiteraard geen enkele thuiswedstrijd missen.

Bij KV Kortrijk tonen ze zich erg democratisch, want daar kan je al vanaf 145 euro het Guldensporenstadion mee laten daveren. De club voerde na de degradatie uit de hoogste afdeling een stevige prijsdaling door. Het duurste KVK-abonnement bedraagt dan weer 315 euro, goed voor een zitje in de hoofdtribune. De teller staat momenteel op 3.400 abonnees.

Het goedkoopste abonnement vinden we bij KV Kortrijk. Voor 145 euro kan je het Guldensporenstadion mee laten daveren

Bij Club Brugge nestel je je vanaf 210 euro een seizoen lang in het Jan Breydelstadion. De duurste zitjes kosten dan weer 1.105 euro en geven je een zicht vanuit de rechterzijde van de hoofdtribune. Bij Club zit een eventuele play-off 1-deelname in de prijs inbegrepen en krijg je dus meer matchen voorgeschoteld. Alle 24.500 abonnementen zijn al enkele maanden uitverkocht.

Stadsgenoot Cercle Brugge opent de deuren van datzelfde stadion vanaf 215 euro, goed voor een plekje in de Noord, pal achter het doel. Voor 645 euro mag je centraal in de hoofdtribune plaatsnemen. Al 4.200 fans van de Vereniging zullen elke thuismatch op post zijn.

Promovendus SV Zulte Waregem biedt zijn abonnementen aan vanaf 250 euro, goed voor een staanplaats in de sfeertribune achter doel. Wie iets meer geld veil heeft, kan voor 395 euro vanuit de hoofdtribune supporteren. En dat doet die zeker niet alleen, want net voor de start van de competitie zijn er al iets meer dan 6.000 seizoenskaarten de deur uit.

Fanshop

Een beetje supporter tooit zich graag in de geliefde clubkleuren, dus springen we snel even de fanshop binnen. Overal schaffen we ons een sjaal en een truitje aan. Bij Club Brugge kost een sjaal je 15 euro, een wedstrijdshirt heb je voor 90 euro.

De prijsbreker onder de supporterssjaals? Bij Cercle heb je al een groenzwartexemplaar voor 14,99 euro

Even verderop bij Cercle betaal je 14,99 euro voor een groen-zwarte sjaal en 84,99 euro voor een truitje. Essevee laat je voor 17 euro een rood-groene sjaal rond je hals draperen, een shirtje heb je dan weer voor 80 euro. Bij KV Kortrijk schuiven ze voor 20 euro een sjaal over de toonbank, een voetbaltruitje kost er 75 euro.

Honger en dorst

Van al dat supporteren krijgen we uiteraard dorst, dus reppen we ons in de pauze naar de kantine. Bij Club Brugge zetten we een frisse pils of cola voor 3,50 euro aan de lippen. Onze pakje friet smikkelen we voor 5,50 euro op. De Vereniging is iets goedkoper: 2,90 euro voor een pintje, 2,70 euro voor een cola. Frietje dabei? Dat is dan 4,50 euro.

Ook de goedkoopste pintjes tref je aan bij de ‘Veekaa’: 2,80 euro per beker gerstenat

SV Zulte Waregem lest je dorst voor 3,20 euro (pils) of 2,70 euro (cola). Een tipzak frietjes kost je 5,50 euro. KV Kortrijk laat de pintjes en cola’s voor 2,80 euro over de toog schuiven, aan het frietkraam betaal je dan weer 5 euro.

Conlusie

Wie een voetbalhart heeft en zijn of haar favoriete ploeg liefst van in het stadion zelf toejuicht, moet daar best een mooi bedrag voor veil hebben. Bij KV Kortrijk ben je met 364,80 euro het goedkoopst af. In dat bedrag zijn de prijs van een abonnement, een shirt en een sjaal, zestien pintjes of cola’s (het goedkoopste werd in rekening gebracht) en evenveel pakjes friet verrekend.

Bij Cercle leg je daarvoor 428,98 euro op tafel, bij Club Brugge 450 euro. Duurste leerling van de klas is Zulte Waregem, waar je 470 euro uit de portefeuille moet halen. Bij de eersteklasseclubs gaat het over 15 drankjes en pakjes friet, bij KVK over 16 stuks.

Bij Club Brugge zitten eventuele wedstrijden in play-off 1 in de abonnementsprijs vervat.
Bij Club Brugge zitten eventuele wedstrijden in play-off 1 in de abonnementsprijs vervat. © BELGA

The post Een jaar clubliefde kost je minstens 365 euro: prijzen bij West-Vlaamse profclubs onder de loep is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prinses Delphine verschijnt op nationale feestdag in lederen rode outfit: “Als ik met iets moeilijks word geconfronteerd, draag ik rood”

Daar is ze dan: prinses Delphine in haar outfit van de jonge, excentrieke ontwerper Benjamin Voortmans (24), alias Judassime. De outfit is uitgevoerd in rood, een kleur die de dochter van koning Albert naar eigen zeggen zelfvertrouwen geeft. “Als ik met iets moeilijks word geconfronteerd, draag ik rood.” De outfit is gemaakt van leder en zijde. Ze heeft ook een

Lees meer »

Rhune Houvenaghel (26) verlegde haar grenzen richting Portugal: “Het past in mijn drang om nieuwe dingen te ontdekken”

Rhune Houvenaghel ruilde in maart 2024 het platteland van Poperinge voor het Portugse São Sebastao. De 26-jarige werkt voor veilingplatform Catawiki en voelt zich helemaal thuis in het zuiderse land. Ze geniet met volle teugen van het mooie weer. Aan de andere kant is er wel het gemis van vrienden en familie uit haar geboortestreek.
The post Rhune Houvenaghel

Lees meer »

Zomerakkoord perkt macht vakbonden in

01:01 Tot nu was voor nachtarbeid het akkoord van drie vakbonden in een bedrijf nodig, maar dat vetorecht wordt in verschillende sectoren geschrapt. Dat kwam de regering-De Wever overeen in haar zomerakkoor…

Lees meer »

OHR Huldenberg trainde al eerste keer met beperkte groep: “We moeten pas in de tweede bekerronde beginnen”

Het is blijkbaar nog even wennen aan de nieuwe status van derdenationaler, want bij het opstellen van de planning voor de voorbereiding gingen ze er bij OHR Huldenberg nog van uit dat ze eind juli al aan de bak moesten, wanneer de eersteprovincialers in het bekertoernooi treden. Omdat de bekerintrede pas voor begin augustus is, tekenden vrijdag nog niet alle

Lees meer »

‘Verkeersdoodslag’ wordt nu ook een misdrijf, tot opluchting van vader verongelukte Romane (24): “Het is geen ongeval als je dronken in auto stapt”

Wie dronken of zonder rijbewijs een dodelijk ongeval veroorzaakt, zal straks vervolgd worden voor ‘verkeersdoodslag’, en riskeert celstraffen tot tien jaar. Een opluchting voor Rinaldo Pontello, de vader van de verongelukte Romane (24), die politici hiervoor maandenlang achter de veren zat. “Het mooiste eerbetoon.”

Lees meer »

Herbruikbare bekers beter beveiligen en limiet op aantal bekers dat je kan inwisselen op Gentse Feesten: “Merken verdachte bewegingen op”

Pleinorganisatoren op de Gentse Feesten gaan de plekken waar herbruikbare bekers staan opgeslagen beter beveiligen. Onlangs betrapte de politie nog een bestuurder met een koffer vol ongebruikte bekers, en ook organisatoren merken verdachte bewegingen op rond opslagruimtes. "Niet aan organisatoren om te oordelen, wie twijfelt moet de politie erbij halen", zegt Feestenburgemeester Joris Vandenbroucke (Voor Gent).

Lees meer »

Aardbeving van 6,6 treft regio rond Mata?Utu in Stille Oceaan

Volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS heeft donderdagavond om 23:37?uur een aardbeving met een magnitude van 6,6 plaatsgevonden, op circa 165 à 176?km zuidoost van Mata?Utu, de hoofdstad van Wallis?en?Futuna. De beving had een diepte van ongeveer 314?km en vindt plaats in een relatief afgelegen deel van de Zuidelijke Stille Oceaan.

Lees meer »

Speelgoedmuseum Mechelen trekt 30 procent meer bezoekers op nieuwe locatie: “Beter bereikbaar en meer beleving”

Het Speelgoedmuseum is in oktober vorig jaar verhuisd van Nekkerspoel naar het station van Mechelen en dat werpt zijn vruchten af. In vergelijking met de eerste helft van vorig jaar zijn er 30 procent meer bezoekers over de vloer geweest. Volgens de directie is dat een gevolg van de betere bereikbaarheid en de opstelling van de collectie. Bezoekers kunnen zelf

Lees meer »