Robbe bombardeerde zijn auto: “800 stickers plakken, dat is een hele klus ”

Je hebt ze altijd gezien. Omdat ze geen gewone Golf of Octavia zijn. Omdat ze bijzonder groot, klein, gek of opzichtig zijn. Inhalen, achteromkijken en je afvragen: ‘Wie zou daarmee rijden?’ Vandaag stappen we in Hove in de Daihatsu Charade van Robbe Vandijck (26). “Hij was verkleurd. Wrappen was te duur, dus heb ik stickers gekocht.” 

Meer krantenkoppen in België

Ook gemeente Mol stelt elektrische Hoppy-deelfietsen beschikbaar

Net als 26 andere Kempense gemeenten beschikt nu ook de gemeente Mol over elektrische deelfietsen van Hoppy, een deelsysteem voor elektrische fietsen dat actief is in verschillende regio’s van ons land. Het initiatief moet duurzame en flexibele mobiliteit in de regio stimuleren. De fietsen zijn te huur via een app en kunnen na gebruik achtergelaten worden op een andere locatie

Lees meer »

“Tim is een geweldige acteur: dat is een groot wapen in de koers”: onze analist Jan Bakelants over sterke, slimme en onderschatte Tim Wellens

Onze analist Jan Bakelants moet iets bekennen: hij is stiekem altijd een beetje een bewonderaar geweest van Tim Wellens. Hij raakte overtuigd toen hij de eerste keer samen op kop reed met de piepjonge Limburger, lang geleden in 2013. Twaalf jaar zag hij hoe Wellens de mooiste zege in zijn carrière boekte. “Tim is de rots waarop UAE kan bouwen.”

Lees meer »

Professor internationaal recht over ingebrekestelling Belgische staat rond Gaza: “Onzeker of particulieren genocideverdrag kunnen inroepen”

2 Belgische mensenrechtenorganisaties en 3 Palestijnen hebben de Belgische staat in gebreke gesteld omdat die volgens hen te weinig doet om een genocide in Gaza te voorkomen. Het klopt volgens Jan Wouters, professor internationaal recht aan de KU Leuven, dat ons land verplicht is om "redelijke inspanningen" te leveren, maar is het niet zeker dat particulieren internationale verdragen kunnen inroepen.

Lees meer »

India’s frietrevolutie: hoe Gujarat uitgroeide tot wereldspeler in diepvriesfriet

Wat begon als een noodgedwongen overstap van katoen naar aardappelen, heeft boeren in Gujarat omgevormd tot pioniers in de wereldwijde frietindustrie. Jitesh Patel, ooit katoenboer, zag zijn oogst mislukken door droogte en schakelde over op aardappelen die minder water vereisen. Sinds 2007 teelt hij industriële aardappelrassen — een keuze die zijn bedrijf transformeerde.

Lees meer »