Op vrijdag 22 augustus zullen lekkerbekken weer terechtkunnen in het populaire eethuis Sacrées Soeurs in Menen. Chef-koks Nick Vandenborre en Michael Vaernewyck, die voorheen samenwerkten in En Faim in Lauwe dopen het pand om tot Sacrés Chefs. Ze willen niet teveel sleutelen aan de succesformule van de vorige zaakvoerders.
“Verhuurd”, prijkt op het immobord aan de gevel van eethuis Sacrées Soeurs langs de Kortrijkstraat in Menen. Het zal voor blijdschap zorgen bij liefhebbers van een lekkere lunch. Zaakvoerders en zussen Heleen en Louise Lozie hielden er na zeven jaar mee op.
Ze stopten op een hoogtepunt, want hun zaak draaide op volle toeren. Zowat elke shift was volzet, maar beide dames hadden nood aan een nieuw avontuur. Samen met hun klanten hoopten ze op een overnemer. Hopen hoeft niet meer, want er wordt nieuw leven geblazen in het pand.
Oude bekenden
Nieuw leven door oude bekenden. Nieuwe uitbaters worden namelijk Nick Vandenborre (57) uit Lauwe en Michael Vaernewyck (44) uit Bellegem. Zij roerden al vijftien jaar samen in de potten van gastronomisch restaurant De Mangerie, dat in 2020 En Faim werd gedoopt. In 2022 besliste Nick om zich samen met zijn echtgenote Evelien Nottebaert te focussen op de traiteurzaak in Kortrijk.
Na nog wat omzwervingen kriebelde de kookmicrobe te fel. “Ik had dan wel gezegd dat ik het niet meer ging doen, maar als je begint uit te kijken naar panden die vrijkomen weet je het wel. Zo stootte ik op dit toffe pand op een uitstekende locatie”, vertelt Nick. Meteen trommelde hij zijn voormalige rechterhand Michael op om mee te stappen in de zaak. “Ik vond dat het nog lang duurde voor hij besliste om iets op te starten”, lacht hij.
Klassiekers
Sacrées Soeurs wordt zo Sacrés Chefs. De verwijzing naar de vorige invulling is duidelijk. “We gaan niet voor gastronomie zoals in En Faim”, verduidelijkt Nick. “We willen de klassiekers brengen – denk aan een goed, groot stuk vlees, ossobuco, vol-au-vent, salades, scampi, noem maar op. Er zullen ook telkens twee suggesties zijn, een van Michael en een van Nick.”
Weg van de gastronomie dus. “Maar zo ben ik in 1996 ook begonnen in De Mangerie – met steaks en kabeljauw. Tot we iets duurdere gerechten op de kaart zetten die zo populair werden dat we automatisch groeiden naar een gastronomische keuken. Het zijn de klanten die de kaart bepalen, ook hier.”
Naast de bistrokeuken wil het duo ook de tearoom behouden. Voor Michael betekent dat een terugkeer naar het verleden. “Ik heb ooit nog geholpen om Café Rouge op te starten in Kortrijk. Het recept van het ijs dat er geschept wordt is nog altijd het mijne.”
Het enthousiasme is alvast groot. Beiden zijn nu volop bezig alles in gereedheid te brengen om om op vrijdag 22 augustus de deuren te openen. “Ik denk dat ook de mensen zelf verlangen. Er gaat nauwelijks een dag voorbij of mensen komen al eens een kijkje nemen.”
(JD)
The post Sacrées Soeurs wordt Sacrés Chefs, koks voormalig toprestaurant nemen intrek in populair eethuis in Menen is provided by KW.be.