Belg worden kost voortaan 1.000 in plaats van 150 euro: regering zet licht op groen voor “strengste asielbeleid ooit”

Het wordt in één klap bijna zeven keer duurder om Belg te worden. Voortaan betaalt een niet-Belg 1000 euro om de Belgische nationaliteit te verkrijgen. De regering heeft daarvoor het licht op groen gezet. 

Meer krantenkoppen in België

Coldplay-zanger Chris Martin betrapt vermoedelijke vreemdgangers tijdens concert: “Of ze hebben een affaire, of ze zijn verlegen”

In een poging een verliefd koppel op een groot scherm te laten zien, heeft Coldplay-frontman Chris Martin mogelijk twee huwelijken kapotgemaakt. Tijdens een concert verschenen een man en een vrouw in beeld, die overduidelijk niet herkend wilden worden. Het leverde hilarische beelden op en sociale media is ervan overtuigd dat de twee minnaars zijn.

Lees meer »

Overlast aan Schouwburgplein wordt aangepakt met samenscholings- en alcoholverbod: “Tijd dat de rust terugkeert”

De overlast veroorzaakt door een groep ‘hangouderen’ aan het Schouwburgplein in Kortrijk is – de genomen maatregelen ten spijt – niet verminderd. Burgemeester Ruth Vandenberghe (TBSK) beslist om met onmiddellijke ingang strengere maatregelen te treffen. Ze vaardigt een burgemeestersbesluit uit dat ingaat vanaf vandaag en een alcoholverbod en samenscholingsverbod oplegt voor het Schouwburgplein en omgeving tot 31 augustus.
The

Lees meer »

Waar mag je wel of niet vliegen met een drone? “Veiligheid is belangrijk, maar we weten dat je er ook mooie beelden mee kan maken”

Er bestaat in België geen enkele plaats waar je niet met een drone mag vliegen. Alleen zijn er op bepaalde locaties wel zeer strikte voorwaarden aan verbonden. Dat zegt de Federale Overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer. Maar ook tijdens grote evenementen, zoals Tomorrowland, gelden er strenge regels. "De veiligheid is belangrijk, maar we weten ook dat je met drones heel mooie

Lees meer »

Yassine en Hicham werkten jarenlang in het zwart voor de overheid: “Heb zelf geen papieren, maar poetste wel in asielcentra” 

Geen geldige verblijfspapieren hebben en toch werken voor de overheid, Yassine en Hicham deden het allebei jarenlang. Via onderaannemers werkten ze voor overheidsbedrijven als Fedasil, Infrabel en De Lijn. "Ik poetste bijvoorbeeld toiletten in asielcentra", zegt Yassine. De overheidsbedrijven reageren dat ze hun onderaannemers op verschillende manieren controleren. Tegelijk vinden ze dat de onderaannemers zelf verantwoordelijk zijn voor hun personeel.

Lees meer »