Alles is aan alles gekoppeld, en dus blokkeert het ook allemaal samen: hoe het Zomerakkoord vroegtijdig crashte

Premier De Wever had gehoopt om vrijdagmorgen een Zomerakkoord op zak te hebben, maar dat zal pas ten vroegste zondag worden. Alle dossiers zijn zodanig aan elkaar gekoppeld dat die in de vroege uurtjes ook samen zijn vast geraakt. Met een bijzondere rol voor Bouchez en Vandenbroucke. 

Meer krantenkoppen in België

14,4 miljoen euro voor Vlaamse infrastructuur in Klein-Brabant-Vaartland, drie burgemeesters reageren verdeeld: “Elders aan A12 grote werven aangekondigd, maar hier is het elke dag file”

De Vlaamse regering trekt 14,4 miljoen euro uit om haar infrastructuur op het grondgebied van Klein-Brabant-Vaartland te verbeteren. Te weinig, vindt burgemeester van Puurs-Sint-Amands Koen Van den Heuvel (CD&V-teamkoen). Vooral de verknoping A12/N16/N17 moet volgens hem dringend aangepakt worden. In Willebroek zijn ze dan weer wel tevreden.

Lees meer »

Koning Filip beloont twintig landgenoten met een adellijke titel of ereteken

Koning Filip reikt in aanloop naar de nationale feestdag op 21 juli naar jaarlijkse gewoonte een reeks adellijke titels en eretekens uit. Zo mag onder meer vaccinoloog Pierre Van Damme zich voortaan baron noemen. Europoldirecteur Catherine De Bolle wordt dan weer Commandeur in de Leopoldsorde. In het totaal krijgen twintig landgenoten een adellijke titel of ereteken.

Lees meer »

Remco Evenepoel is een woeler, Wout van Aert noemt zich een goeie slaper: dit zijn de slaapgewoontes van de Belgen in de Tour

Wout van Aert valt overal meteen in slaap. Remco Evenepoel heeft genoeg aan zeven uur per nacht. Tiesj Benoot zweert bij een siësta op de rustdag. Steff Cras beperkt het aantal gram cafeïne tijdens de rit. Een bevraging naar de slaapgewoontes van tien Belgische renners in de Tour en de adviezen van de slaapprofessor van Soudal Quick-Step. “Hoe koeler het

Lees meer »

Professor internationaal recht over ingebrekestelling Belgische staat rond Gaza: “Onzeker of particulieren genocideverdrag kunnen inroepen”

2 Belgische mensenrechtenorganisaties en 3 Palestijnen hebben de Belgische staat in gebreke gesteld omdat die volgens hen te weinig doet om een genocide in Gaza te voorkomen. Het klopt volgens Jan Wouters, professor internationaal recht aan de KU Leuven, dat ons land verplicht is om "redelijke inspanningen" te leveren, maar is het niet zeker dat particulieren internationale verdragen kunnen inroepen.

Lees meer »