De stad Brugge heeft het contract met de vzw Urban Depot in onderling overleg verbroken. Bijgevolg komt er geen site voor ‘urban sports’ in de oude busstelplaats van De Lijn in Assebroek. De reden? De sanering van de vervuilde gronden en de juridische procedures zorgen voor jaren vertraging.
De Brugse sportschepen Olivier Strubbe (CD&V) bevestigt het nieuws: “De vzw Urban Depot, die de nieuwe site voor allerlei hippe sporten zou uitbaten, kan en wil geen vijf jaar meer wachten. We begrijpen dit en hebben daarom de samenwerking stopgezet.”
Boulderen
Eerder dit jaar vernietigde het West-Vlaams provinciebestuur de omgevingsvergunning die het Brugs stadsbestuur aan de vzw Urban Depot verleend had. De bedoeling was om een nieuwe, sportieve bestemming te geven aan de voormalige busstelplaats van De Lijn.
In de loodsen zou je kunnen 3 x3 basketten en boulderen (aan een klimmuur), terwijl er buiten ‘free running’ en mountain biking over allerlei obstakels voorzien was.
Bezwaren
Enkele buurtbewoners dienden met succes bezwaar in tegen de omgevingsvergunning. Ze vrezen voor geluidsoverlast in de wijk, omdat de beschermde loodsen moeilijk akoestisch te isoleren zijn.
“De Bestendige Deputatie gaf gehoor aan één klacht: een omwonende vond het niet kunnen dat de plannen voor de omgevingsaanleg niet in het dossier staken”, legt urbanisatieschepen Mathijs Goderis (Vooruit) uit.. “Voor de aanleg van een stadspark wilden we een apart dossier indienen. Maar het provinciebestuur volgde ons daarin niet en heeft onze aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de realisatie van het Urban Depot geschrapt.”
Bovendien bleek dat de grond van de oude busstelplaats ernstig vervuild is. De Stad gaf recent opdracht tot sanering, maar die sanering zal jaren duren.
Basics
Volgens sportschepen Olivier Strubbe is er wel een oplossing gevonden voor één deelfacet, met name de werking van de vzw Basics: “Die vereniging krijgt tijdelijk onderdak in het Jan Breydelstadion, ze wordt ondergebracht in de judozaal, free running zal rond het voetbalstadion kunnen. Zolang Jan Breydel nog in gebruik is, in afwachting van het nieuwe voetbalstadion.”
“We onderzoeken wel nog de mogelijkheden voor beperkte sportactiviteiten in de busstelplaats van De Lijn, waarrond ook een stedelijk park voorzien is”, aldus Olivier Strubbe.
The post Geen urban sports in oude busstelplaats van De Lijn: “Sanering gronden duurt te lang” is provided by KW.be.