Eventexperte Katrien Vermeire over brand Tomorrowland: “Sector is klein, maar veerkracht en solidariteit is groot”

Katrien Vermeire van audiovisueel productiebedrijf John & Jane uit Ruiselede is net als iedereen in de eventsector zwaar onder de indruk van de brand op Tomorrowland, waarbij het hoofdpodium in vlammen op ging. Toch is ze hoopvol. “Bij de pakken blijven zitten? Onze sector is in dit soort situaties net op zijn sterkst.”

Gisterenavond, minder dan een anderhalve dag voor het wereldberoemde muziekfestival Tomorrowland in het Antwerpse Boom van start zou gaan, brak er brand uit op het hoofdpodium. Meteen was duidelijk dat het heel ernstig was. Ondanks de inspanningen van de brandweer kon het niet meer gered worden en ging het gigantische podium in vlammen op. Voor de honderdduizenden bezoekers en de vele artiesten was het een schok, maar evenzeer ook voor de organisatie en de honderden mensen die hier twee jaar aan werkten. In mei werd er al gestart met de opbouw ervan.

“Zo’n podium is puur vakwerk”

“Het zijn verschrikkelijke beelden”, reageert Katrien Vermeire vanuit het buitenland, die de zaak nauwlettend opvolgt. Katrien is managing director bij John & Jane, een audiovisueel productiebedrijf dat onder meer grote openluchtevents ondersteunt en ook de vrouw die op de barricades ging staan voor de cultuursector tijdens de coronacrisis. “Je weet meteen wat voor impact zoiets heeft, want er wordt gigantisch hard gewerkt om de beste beleving aan de bezoekers te geven. Als je dat in zo’n korte tijd ziet verdwijnen… Onze gedachten gingen meteen uit naar de vele mensen die hier aan meewerken en er zoveel tijd, werk en moeite in gestopt hebben. Want dat is nog altijd de basis van zo’n indrukwekkende organisatie. Alles op dat podium, van geluid tot licht, wordt gemaakt door mensen en is minutieus uitgedokterd. Zoiets bouwen is puur vakwerk. Tomorrowland is ook méér dan een festival, het is een soort Disneyland voor volwassenen.” Met John & Jane bouwden ze ook aan een podium vlakbij de mainstage, dat evenwel werd gevrijwaard.

Het is nog niet duidelijk hoe de organisatie het nu gaat aanpakken, maar Katrien is hoopvol: “In de coronacrisis was dat ook duidelijk: when shit hits the fan, zijn wij op ons best. Jammer genoeg. De beroepsfierheid is heel groot. Wij hebben, net als anderen, meteen onze hulp aangeboden. De sector is klein, maar de solidariteit en de veerkracht is groot.”

The post Eventexperte Katrien Vermeire over brand Tomorrowland: “Sector is klein, maar veerkracht en solidariteit is groot” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste festivalgangers komen aan bij camping DreamVille

De mainstage van Tomorrowland is volledig verwoest tijdens de brand van gisteren. Intussen is het terrein vrijgegeven door de brandweer, maar het blijft onzeker op welke manier het festival zal doorgaan. “Het enige waar we zeker van zijn, is de opening van (camping) DreamVille in Rumst en de ontvangst (van de buitenlandse festivalgangers) in Brussel”, zei de woordvoerder van Tomorrowland

Lees meer »

Ongewenste zwangerschappen en risicovolle operaties: dit zijn de onverwachte nadelen van afslankmiddelen als Ozempic

Ons land telt al zeker negen ‘Ozempic-baby’s’. Ongewenst zwanger worden blijkt een van de mogelijke neveneffecten te zijn van vermageringsmiddelen als Ozempic, Wegovy of Mounjaro. Zijn er nog andere onverwachte nadelen? En wegen de voordelen van de geneesmiddelen hier wel tegen op? “Operaties waarvoor je in slaap wordt gedaan, kunnen risicovol zijn als je zo’n afslankmiddel neemt”, weet endocrinoloog Bart

Lees meer »

Terugkoopoptie voor Stankovic laatste struikelblok tussen Club Brugge en Inter: wat houdt die clausule in en waarom is die zo belangrijk?

Over de transfersom van ongeveer 10 miljoen euro zijn beide het eens. Wél onderhandelen Club Brugge en Inter nog over de formaliteiten van de terugkoopoptie bij de verwachte transfer van Aleksandar Stankovic (19). Maar wat houdt zo’n terugkoopoptie nu juist in? Achtergrond bij een niet-alledaagse constructie en waarom die een akkoord alsnog in de weg kan staan.

Lees meer »

Nelly De Brabandere (97), stammoeder van Deerlijkse familie Deknudt, overleden: “Afscheid in haar eigen tuin was haar laatste wens”

Zoals ze het zelf had gewenst, is donderdag in haar eigen tuin in de Kasteelstraat in Deerlijk in een intieme plechtigheid afscheid genomen van Nelly De Brabandere, die op 97-jarige leeftijd overleden is. Zij was de stammoeder van de familie Deknudt van het bekende spiegelbedrijf dat wijlen haar man Frans oprichtte. In de zaal Uzien in het Spiegelpark in Deerlijk

Lees meer »