Waarom DAZN en de klassieke tv-bedrijven maar geen mediadeal vinden over het Belgisch voetbal

21:09 Primeur in het Belgische voetbal: de Supercup komende zondag en de competitiestart op 25 juli zullen voor het eerst zo goed als zeker niet op klassieke tv te zien zijn. De rechtenhouder DAZN en de kab… 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse regering akkoord over 2,2 miljard per jaar voor mobiliteit en ‘waterplan’, maar écht heikele punten schuiven door naar vrijdag

De Vlaamse regering hakte gisteravond een paar moeilijke knopen door, maar voor een grote zomerdeal blijft het wachten op de laatste ministerraad aanstaande vrijdag. Zo is er nog altijd geen akkoord over de geplande investering van 1 miljard in stroom- en gasnetbeheerder Fluvius. N-VA, Vooruit en CD&V raakten het wel eens over het grote investeringsplan voor alle mobiliteitsprojecten in Vlaanderen.

Lees meer »

Poort Gruuthusepaleis gerestaureerd: “Het krijgt opnieuw de uitstraling die het verdient”

De historische houten poort aan het binnenplein van het Gruuthusepaleis kreeg een grondige opfrisbeurt. Zowel de poort zelf als het smeedijzeren beslag en het uithangteken met vergulde halve maan aan de hoek van de conciërgewoning werden zorgvuldig gerestaureerd door vakmensen van stad Brugge en externe specialisten.
The post Poort Gruuthusepaleis gerestaureerd: “Het krijgt opnieuw de uitstraling die het verdient”

Lees meer »

Na aankondiging handelstarieven vreest Agoria voor “economische ramp”

De Amerikaanse dreiging om de invoerheffingen op Europese producten vanaf augustus op te trekken tot 30 procent, baart technologiefederatie Agoria zorgen. “Niets minder dan een economische ramp dreigt er voor de (technologische) industrie in België, als er voor 1 augustus geen betere, onderhandelde deal komt tussen Europa en de Verenigde Staten”, reageert CEO Bart Steukers zondag.

Lees meer »

Vergeten wereldautoriteit Franz Cumont krijgt expo in thuisstad: “Zijn publicaties zijn nog steeds verplichte kost”

De fascinerende, maar grotendeels onderbelichte Aalstenaar Franz Cumont (1868-1947) krijgt een eigen tentoonstelling. De hoogleraar specialiseerde zich in antieke mysterieculten. Hoewel de persoon Cumont relatief onbekend bleef, is zijn werk wereldberoemd. “Zijn publicaties zijn op school nog steeds verplichte kost”, zegt schepen Sarah Smeyers (N-VA).

Lees meer »