In de Dumortierlaan in Knokke-Heist, net naast de Australian Icecream, heeft Jimmyz zijn derde vaste locatie geopend. De Antwerpse burgerzaak staat bekend om haar authentieke smashed burgers.
Jimmyz is een samenwerking tussen chef-slager Jules Koninckx en bakker Louis Dellafaille, bekend van de Antwerpse bakkersfamilie, die hun liefde voor topvlees en perfect brood verenigen in ultiem comfort food: de Jimmyz-burger. De nieuwe locatie op amper eFnkele honderden meters van het strand, ademt zee én zand: oude surfboards aan de muur, vintage surffilms op schermen en een sfeer die aanvoelt alsof je op vakantie bent, zelfs voor een snelle lunch.
“We wilden een plek creëren die voelt als een relaxte plek aan het strand”, zegt medeoprichter Louis Dellafaille. “Een plek waar je gewoon even passeert, je burger meeneemt of rustig eet op het terras voor de deur.” De zaak is volledig gericht op take-out, maar met het gemeenteterras voor de deur kunnen klanten hun burger makkelijk ter plaatse opeten en – waarom niet – met een ijsje van de buren erbij.
WECANDANCE
De opening valt midden in een drukke festivalzomer voor Jimmyz, met een twintigtal events op de planning. Het team serveert deze zomer burgers op onder andere Werchter Boutique, Voodoo Village, Carl Cox, WECANDANCE en Tomorrowland. En terwijl de nieuwe locatie wordt opgebouwd, serveert het Jimmyz-team deze week ook burgers in de gloednieuwe Tomorrowland-store in Ibiza.
“Knokke voelt voor ons als de perfecte volgende stap: het publiek is divers, nieuwsgierig en op zoek naar kwaliteit”, zegt Jules Koninckx. “We laten mensen graag kennismaken met onze eigen stijl van smashed burgers.”
De originele Jimmyz-burger blijft de ster van het menu: een ‘smashed’, maar bewust messy burger met vlees van topkwaliteit van Luc De Laet (80 procent rund, 20 procent vet, enkel peper en zout), gebakken voor een perfecte korst en sappige beet. Het vlees wordt geserveerd op een lichtzoete potato bun. Zacht, maar stevig genoeg om de sappigheid van de burger op te vangen. Alles wordt verpakt in eigen Jimmyz-branded vetvrij papier, ontworpen om warmte vast te houden en het brood krokant te houden. (MM)
The post Jimmyz opent nu ook in Knokke-Heist vestiging met smashed burgers: “Voelt als een relaxte plek aan het strand” is provided by KW.be.