Franse gevangene ontsnapt door zich te verstoppen in tas van man die net werd vrijgelaten

Een twintigjarige gedetineerde is ontsnapt uit de gevangenis van het Franse Corbas, bij Lyon, door zich te verstoppen in de tas van een man die de gevangenis mocht verlaten omdat hij zijn straf had uitgezeten. De ontsnapte man wordt beschouwd als een zware crimineel. 

Meer krantenkoppen in België

De ‘top’ en ‘flop’ van 2025 van cafébaas Tom Sintobin (55) van Lagaar: “Veel mooie momenten in het café, maar ook moeder en tante verloren”

Tom Sintobin is nu al tweeënhalf jaar de patron van Lagaar. De kroegbaas heeft er in het café op de Korenmarkt in Izegem een leuk jaar op zitten, maar hij moest ook zijn moeder en tante afgeven. “De tweelingszussen stierven met een amper een maand verschil.”
The post De ‘top’ en ‘flop’ van 2025 van cafébaas Tom Sintobin (55)

Lees meer »

Natuurloop Zonnebeke steunt goede doelen

Tijdens de jaarlijkse Natuurloop in Zonnebeke, die dit jaar over twee dagen plaatsvond, werden drie zorgzame projecten bedacht met een cheque. In totaal werd 5.000 euro geschonken aan Zorgboerderij De Passchoeve in Passendale, De Vhilehoeve in Zonnebeke en Natuurpunt Westland. Op de foto zien we de organisatoren, samen met de vertegenwoordigers die de cheques in …
The post Natuurloop

Lees meer »

Japan trekt recordbedrag uit voor defensie

De Japanse regering heeft een recordbedrag uitgetrokken voor uitgaven aan defensie na weken waarin de spanningen met China opliepen. De ontwerpbegroting voor 2026 werd vrijdag goedgekeurd en voorziet een stijging van de militaire uitgaven met 3,5 procent tot ongeveer 9.000 miljard yen (zowat 49 miljard euro).

Lees meer »

Slim valsspelen? Patissier Sarah Renson toont hoe je desserts uit de supermarkt makkelijk én snel pimpt: “Poepsimpel en superchic”

Geen zin om je uit te sloven voor het kerstdessert? Koop dan gewoon een dessert uit de supermarkt. Het geheim van patissier Sarah Renson: met een paar simpele ingrepen kan je dat pimpen tot een feestelijk dessert met wauw-factor. Het ‘Mijn Restaurant’-jurylid toont je stap voor stap hoe je van een ijsstronk of een bolletje ijs iets speciaals maakt. “Extra

Lees meer »