Aan de Eiermarkt in Brugge opende een vestiging van Barouche de deuren. Het is de negende vestiging van deze uit Gent afkomstige pitaketen. “Brugge is een prachtige stad om onze gezonde zuurdesem pita’s en salade bowls aan te bieden”, zegt zaakvoerder en mede-oprichter Nathaniël Van Waeyenberge.
In het fraaie pand op de hoek van de Sint-Jakobsstraat en de Geldmuntstraat, vlak tegen over de Eiermarkt, vond donderdag de feestelijke opening plaats van de Brugse vestiging van Barouche Mediteranean Streetfood. Barouche, een keten die een meer gezonde variant van pita en andere mediterraanse snacks wil aanbieden, werd in 2020 opgericht door Nathaniël Van Wayenberge (36), een ex bankier, en ingenieur Wim Maeyaert (36).
De naam Barouche is overigens een verbastering van het Hebreeuws voor ‘loyale vriend’. De eerste Barouche opende in 2020 in Gent en sindsdien is het bedrijf snel gegroeid. Enkele jaren na de start nam Green Park Investment, die ook al aandeelhouders is bij Hawaiian Poké Bowl, een minderheidsparticipatie in Barouche en zo kon het bedrijf nog verder groeien en meer filialen openen.
Negen vestigingen
Barouche heeft nu vestigingen in Gent, Antwerpen, Brussel, Leuven, Kortrijk en nu dus Brugge; negen in totaal. “Brugge is een prachtige, historische maar ook bruisende stad. Ik ken de stad bovendien want ik heb hier mijn middelbare school doorlopen; als Gentenaar zat ik in Brugge op een internaatschool”, zegt mede-oprichter Nathaniël Van Waeyenberge. “Dus ik wilde Brugge er zeker bij als vestigingslocatie. Hier vlak bij het levendige pleintje de Eiermarkt sluiten we ook goed aan bij het uitgaansleven. Brugge is dus een ideale stad om onze gezonde zuurdesem pita’s en salade bowls aan te bieden.”
“Ik wilde Brugge er zeker bij als vestigingslocatie. Hier vlak bij het levendige pleintje de Eiermarkt sluiten we goed aan bij het uitgaansleven.”
De basis van het menu bij Barouche zijn de ‘pockets’ of pitabroodjes op basis van zuurdesem die gebakken worden in een speciale oven. Die worden dan gevuld met vlees en groentjes naar keuze. Bij Barouche gaan ze er overigens prat op om, vooral uit gezondheidsoverwegingen, de producten niet te frituren maar wel zo veel mogelijk de oven te gebruiken en de sauzen zijn op basis van yoghurt. “Je moet bij ons ook ’s middags tijdens de lunch een pita kunnen eten zonder last te hebben van een zware maag”, geeft Nathaniël Van Waenberge nog mee.
The post Pita Barouche opent negende vestiging in Brugge: “Hier eet je een pita zonder zware maag” is provided by KW.be.