Pita Barouche opent negende vestiging in Brugge: “Hier eet je een pita zonder zware maag”

Aan de Eiermarkt in Brugge opende een vestiging van Barouche de deuren. Het is de negende vestiging van deze uit Gent afkomstige pitaketen. “Brugge is een prachtige stad om onze gezonde zuurdesem pita’s en salade bowls aan te bieden”, zegt zaakvoerder en mede-oprichter Nathaniël Van Waeyenberge.

In het fraaie pand op de hoek van de Sint-Jakobsstraat en de Geldmuntstraat, vlak tegen over de Eiermarkt, vond donderdag de feestelijke opening plaats van de Brugse vestiging van Barouche Mediteranean Streetfood. Barouche, een keten die een meer gezonde variant van pita en andere mediterraanse snacks wil aanbieden, werd in 2020 opgericht door Nathaniël Van Wayenberge (36), een ex bankier, en ingenieur Wim Maeyaert (36).

De naam Barouche is overigens een verbastering van het Hebreeuws voor ‘loyale vriend’. De eerste Barouche opende in 2020 in Gent en sindsdien is het bedrijf snel gegroeid. Enkele jaren na de start nam Green Park Investment, die ook al aandeelhouders is bij Hawaiian Poké Bowl, een minderheidsparticipatie in Barouche en zo kon het bedrijf nog verder groeien en meer filialen openen.

Negen vestigingen

Barouche heeft nu vestigingen in Gent, Antwerpen, Brussel, Leuven, Kortrijk en nu dus Brugge; negen in totaal. “Brugge is een prachtige, historische maar ook bruisende stad. Ik ken de stad bovendien want ik heb hier mijn middelbare school doorlopen; als Gentenaar zat ik in Brugge op een internaatschool”, zegt mede-oprichter Nathaniël Van Waeyenberge. “Dus ik wilde Brugge er zeker bij als vestigingslocatie. Hier vlak bij het levendige pleintje de Eiermarkt sluiten we ook goed aan bij het uitgaansleven. Brugge is dus een ideale stad om onze gezonde zuurdesem pita’s en salade bowls aan te bieden.”

“Ik wilde Brugge er zeker bij als vestigingslocatie. Hier vlak bij het levendige pleintje de Eiermarkt sluiten we goed aan bij het uitgaansleven.”

De basis van het menu bij Barouche zijn de ‘pockets’ of pitabroodjes op basis van zuurdesem die gebakken worden in een speciale oven. Die worden dan gevuld met vlees en groentjes naar keuze. Bij Barouche gaan ze er overigens prat op om, vooral uit gezondheidsoverwegingen, de producten niet te frituren maar wel zo veel mogelijk de oven te gebruiken en de sauzen zijn op basis van yoghurt. “Je moet bij ons ook ’s middags tijdens de lunch een pita kunnen eten zonder last te hebben van een zware maag”, geeft Nathaniël Van Waenberge nog mee.

The post Pita Barouche opent negende vestiging in Brugge: “Hier eet je een pita zonder zware maag” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kruis wordt van Heilig Hartkerk gehaald in Brugge om val van toren te vermijden: “Twee ankers al compleet doorgeroest”

Een indrukwekkend zicht vanmorgen aan de Heilig Hartkerk in de Vlamingstraat in Brugge: het torenkruis van zo’n 200 kilo zwaar werd met een kraan van de kerktoren gehaald. Dat was dringend nodig, want donderdag werd de straat al afgesloten omdat er brokstukken van de toren gevallen waren. "2 van de 4 ankers waren al compleet doorgeroest", zegt werfleider Tom Verplancke

Lees meer »

DUBBELINTERVIEW. Belgian Cat Antonia Delaere en haar mama Anja: “Gelukkig kon ik er op de moeilijke momenten zijn voor mijn moeder”

Bescheiden, dankbaar en met beide voeten op de grond: Belgian Cat Antonia Delaere kroonde zich tijdens het gouden EK twee keer tot nationale heldin, al wil ze zo niet genoemd worden. Het was de bekroning van een moeilijk jaar. Terwijl de Borgerhoutse basketster herstelde van een schouderoperatie, onderging haar moeder een kankerbehandeling. “Ik was blij dat ik er op die

Lees meer »

Vrachtwagen belandt in berm in Pollinkhove

Een vrachtwagen van Voeders Nollet belandde maandag in de berm langs de Zandfoortstraat, nabij het kruispunt met de Kiviethoek in Pollinkhove, een deelgemeente van Lo-Reninge.
The post Vrachtwagen belandt in berm in Pollinkhove appeared first on KW.be.

Lees meer »