Pita Barouche opent negende vestiging in Brugge: “Hier eet je een pita zonder zware maag”

Aan de Eiermarkt in Brugge opende een vestiging van Barouche de deuren. Het is de negende vestiging van deze uit Gent afkomstige pitaketen. “Brugge is een prachtige stad om onze gezonde zuurdesem pita’s en salade bowls aan te bieden”, zegt zaakvoerder en mede-oprichter Nathaniël Van Waeyenberge.

In het fraaie pand op de hoek van de Sint-Jakobsstraat en de Geldmuntstraat, vlak tegen over de Eiermarkt, vond donderdag de feestelijke opening plaats van de Brugse vestiging van Barouche Mediteranean Streetfood. Barouche, een keten die een meer gezonde variant van pita en andere mediterraanse snacks wil aanbieden, werd in 2020 opgericht door Nathaniël Van Wayenberge (36), een ex bankier, en ingenieur Wim Maeyaert (36).

De naam Barouche is overigens een verbastering van het Hebreeuws voor ‘loyale vriend’. De eerste Barouche opende in 2020 in Gent en sindsdien is het bedrijf snel gegroeid. Enkele jaren na de start nam Green Park Investment, die ook al aandeelhouders is bij Hawaiian Poké Bowl, een minderheidsparticipatie in Barouche en zo kon het bedrijf nog verder groeien en meer filialen openen.

Negen vestigingen

Barouche heeft nu vestigingen in Gent, Antwerpen, Brussel, Leuven, Kortrijk en nu dus Brugge; negen in totaal. “Brugge is een prachtige, historische maar ook bruisende stad. Ik ken de stad bovendien want ik heb hier mijn middelbare school doorlopen; als Gentenaar zat ik in Brugge op een internaatschool”, zegt mede-oprichter Nathaniël Van Waeyenberge. “Dus ik wilde Brugge er zeker bij als vestigingslocatie. Hier vlak bij het levendige pleintje de Eiermarkt sluiten we ook goed aan bij het uitgaansleven. Brugge is dus een ideale stad om onze gezonde zuurdesem pita’s en salade bowls aan te bieden.”

“Ik wilde Brugge er zeker bij als vestigingslocatie. Hier vlak bij het levendige pleintje de Eiermarkt sluiten we goed aan bij het uitgaansleven.”

De basis van het menu bij Barouche zijn de ‘pockets’ of pitabroodjes op basis van zuurdesem die gebakken worden in een speciale oven. Die worden dan gevuld met vlees en groentjes naar keuze. Bij Barouche gaan ze er overigens prat op om, vooral uit gezondheidsoverwegingen, de producten niet te frituren maar wel zo veel mogelijk de oven te gebruiken en de sauzen zijn op basis van yoghurt. “Je moet bij ons ook ’s middags tijdens de lunch een pita kunnen eten zonder last te hebben van een zware maag”, geeft Nathaniël Van Waenberge nog mee.

The post Pita Barouche opent negende vestiging in Brugge: “Hier eet je een pita zonder zware maag” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tientalle vrouwelijke auteurs van erotische fictie opgepakt in China

De Chinese politie heeft de afgelopen maanden tientallen schrijfsters opgepakt die op internet erotische fictie publiceerden. Dat gebeurde tijdens een grote actie tegen de verspreiding van pornografie via internet, zeggen advocaten en activisten tegen persbureau Reuters. Het exacte aantal arrestanten is onduidelijk.

Lees meer »

Na partnergeweld in Helchteren: minister Verlinden wil snel verbod invoeren op elektronisch toezicht in woning slachtoffer

Minister van Justitie Annelies Verlinden (CD&V) wil snel een verbod invoeren voor daders van intrafamiliaal geweld om elektronisch toezicht uit te zitten op het adres van het slachtoffer. Dat was het geval in Helchteren, waar een man vorige week zijn vrouw probeerde te vermoorden door haar in brand te steken. De minister beantwoordde vanmiddag vragen over het extreme geval van

Lees meer »