Akkoord bereikt: uw maaltijdcheques verhogen vanaf 2026 met 2 euro

De waarde van maaltijdcheques stijgt vanaf 1 januari 2026 met 2 euro. De ministerraad heeft daar een principeakkoord over bereikt, meldt minister van Werk David Clarinval (MR) vrijdag. De maaltijdcheque krijgt zo eindelijk een koopkrachtboost. 

Meer krantenkoppen in België

Mieke Vogels (Grootouders voor het Klimaat) veroordeelt geweld van bepaalde klimaatactivisten na OCAD-rapport, maar “begrijpt dat ze radicaliseren”

Mieke Vogels, voorzitter van GroenPlus en ambassadeur van Grootouders voor het Klimaat, veroordeelt het geweld dat sommige klimaatactivisten gebruiken, maar benadrukt dat ze begrijpt waarom ze radicaliseren. Ze reageert daarmee op een rapport van OCAD, dat waarschuwt voor een "zorgwekkende radicalisering bij klimaatactivisten". "Jongeren zullen de gevolgen van de klimaatopwarming dragen en willen gehoord worden", zegt Vogels.

Lees meer »

Dit betekent de artsenstaking van morgen voor u

Maandag 7 juli wordt in heel Vlaanderen een ongeziene artsenstaking gehouden. De actie is gericht tegen de hervormingsplannen van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), die onder meer de ereloonsupplementen wil plafonneren. Wat betekent dit voor u als patiënt?

Lees meer »

“We zijn opgestaan en hebben gezegd: ‘En nu gaan we het 20 dagen goed doen’”: Soudal Quick-Step en Remco Evenepoel tonen ander gelaat

Zwak op zaterdag, meer dan behoorlijk op zondag. Soudal Quick-Step en Remco Evenepoel toonden twee gezichten in het openingsweekend van de Tour. Welk is het ware gelaat? Is het een veeg teken dat de ploeg collectief faalde in de waaierrit? Of mag de kopman zich optrekken aan het feit dat hij zijn voet naast de toppers kan zetten op de

Lees meer »

Vlaming verliest 13 gezonde levensmaanden door blootstelling aan fijnstof

Elke Vlaming leeft gemiddeld 13 maanden minder lang gezond door blootstelling aan fijnstof. Dat blijkt uit een studie van Statistiek Vlaanderen. Vlaanderen is daarmee een van de meest ongezonde regio’s van Europa. De industrie en het verkeer, maar ook houtkachels en ammoniak uit de landbouw zijn verantwoordelijk voor die hoge concentraties fijnstof.

Lees meer »