Bekend ijssalon zet trouwe jobstudentes origineel in de kijker: “Brésilienne met brownies: waarom niet?”

Altijd al je eigen ijscoupe op de kaart willen zetten? Voor de 24-jarige Anouk Moerman, jarenlang trouwe jobstudente bij de bekende tearoom Au Pingouin in Blankenberge, werd die droom werkelijkheid. De Lisseweegse is in de wolken met haar ‘Nutty Nouki’. “M’n eigen ijscoupe! Dan heb je het in het leven wel gemaakt, niet?”

De broers Michel en Francis De Buck zitten niet om een stunt verlegen: zo verpulverden ze een paar jaar terug nog het wereldrecord wafels stapelen, en verlootten ze een gouden ticket voor een jaar lang gratis wafels. “Met deze nieuwe actie wilden we onze trouwe jobstudenten eens in de kijker zetten die al zes jaar of langer bij ons werken. Ze mochten een eigen ijscoupe samenstellen die we in de nieuwe menukaart hebben opgenomen”, legt Francis De Buck uit. “Vanwaar het idee? We hadden vroeger altijd ijscoupes met ludieke namen of zinsspelingen en dachten, waarom vernoemen we eens geen ijscoupe naar onze trouwe jobstudenten? De keuze viel op Bo en Anouk, allebei net afgestudeerd. Ze kozen allebei voor een combinatie van hun favoriete smaken: Bo’s Brain Freeze bestaat uit een bolletje vanille, een bol chocolade, een bol stracciatella en gele m&m’s; de Nutty Nouki uit twee bolletjes praliné, eentje stracciatella, brownies en bresiliennenootjes. Culinair gezien misschien niet helemaal in balans, maar voor Bo en Anouk dus alvast wel de perfecte combo”, knipoogt Francis De Buck. “De nieuwe ijscoupes hoeven trouwens ook geen bestsellers te worden – dat zullen altijd de dame blanche en brésilienne blijven. Dit is gewoon een oprechte dankjewel voor de jarenlange inzet van de dames.”

Droomcombinatie

Anouk is alvast in de wolken met haar Nutty Nouki. “Geweldig hé? Ik viel echt uit de lucht toen de broers mij belden: met een eigen ijscoupe heb je het toch wel helemaal gemaakt in het leven?!” Al heeft Anouk naar eigen zeggen toch best wel lang moeten nadenken over die droomcombinatie. “Ik ben zelf ook helemaal zot van de coupe brésilienne bij Au Pingouin, en op een gegeven moment dacht ik: met stracciatella en brownies kan dat toch alleen maar nog beter worden? Geef toe…” Anouk was zestien toen ze bij Au Pingouin begon als jobstudent. “En ik ben daar altijd gebleven. Toffe werksfeer, er mocht al eens gelachen worden. Ik ben er trouwens samen met Bo begonnen: zij stond achter de bar, ik in de zaal. En weet je wie er ook weleens om een ijsje kwam? Meneer Spaghetti!”

The post Bekend ijssalon zet trouwe jobstudentes origineel in de kijker: “Brésilienne met brownies: waarom niet?” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onweer spaart Vlaanderen, maar veroorzaakt schade in Wallonië en Nederland

Er zijn vandaag enorme temperatuurverschillen gemeten in Vlaanderen: in Oostende was het rond 15 uur 18 graden, terwijl het in Diepenbeek 38 graden was. Er werd ook gewaarschuwd voor hevige onweders in de namiddag en avond, maar daaraan lijken we op het nippertje te zijn ontsnapt. In Nederland heeft het noodweer wel aanzienlijke schade veroorzaakt. Volg hier alle weerontwikkelingen.

Lees meer »

Dierenbeul die hond kilometerslang meesleurt krijgt doodsbedreigingen, burgemeester roept op tot kalmte na brandstichting

In Wallonië is grote publieke verontwaardiging ontstaan nadat een filmpje waarin te zien is hoe een hond minutenlang wordt meegesleurd achter een rijdende auto op sociale media werd gedeeld. De hond overleefde het voorval niet, het baasje wordt intussen met de dood bedreigd en er werd brand gesticht in zijn woning in Oupeye. De burgemeester roept intussen op tot kalmte.

Lees meer »

Crèmerie Aurélie opent met nooit eerder uitgebrachte ijssmaak: “Bij Stokerij De Beukelaer waren ze ook onder de indruk”

Zin in een bolletje vanille in dit warm weer? Of proef je liever van iets specialers zoals saffraansmaak of ijs op basis van Elixir d’Anvers? Het gloednieuwe ijssalon Crèmerie Aurélie in hartje Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) heeft het allemaal. Zaakvoerders Raf en Eline Peeters studeerden allebei af in hotelschool Ter Duinen en tillen het nederige ‘ijsje’ naar gastronomisch niveau.

Lees meer »