Altijd al je eigen ijscoupe op de kaart willen zetten? Voor de 24-jarige Anouk Moerman, jarenlang trouwe jobstudente bij de bekende tearoom Au Pingouin in Blankenberge, werd die droom werkelijkheid. De Lisseweegse is in de wolken met haar ‘Nutty Nouki’. “M’n eigen ijscoupe! Dan heb je het in het leven wel gemaakt, niet?”
De broers Michel en Francis De Buck zitten niet om een stunt verlegen: zo verpulverden ze een paar jaar terug nog het wereldrecord wafels stapelen, en verlootten ze een gouden ticket voor een jaar lang gratis wafels. “Met deze nieuwe actie wilden we onze trouwe jobstudenten eens in de kijker zetten die al zes jaar of langer bij ons werken. Ze mochten een eigen ijscoupe samenstellen die we in de nieuwe menukaart hebben opgenomen”, legt Francis De Buck uit. “Vanwaar het idee? We hadden vroeger altijd ijscoupes met ludieke namen of zinsspelingen en dachten, waarom vernoemen we eens geen ijscoupe naar onze trouwe jobstudenten? De keuze viel op Bo en Anouk, allebei net afgestudeerd. Ze kozen allebei voor een combinatie van hun favoriete smaken: Bo’s Brain Freeze bestaat uit een bolletje vanille, een bol chocolade, een bol stracciatella en gele m&m’s; de Nutty Nouki uit twee bolletjes praliné, eentje stracciatella, brownies en bresiliennenootjes. Culinair gezien misschien niet helemaal in balans, maar voor Bo en Anouk dus alvast wel de perfecte combo”, knipoogt Francis De Buck. “De nieuwe ijscoupes hoeven trouwens ook geen bestsellers te worden – dat zullen altijd de dame blanche en brésilienne blijven. Dit is gewoon een oprechte dankjewel voor de jarenlange inzet van de dames.”
Droomcombinatie
Anouk is alvast in de wolken met haar Nutty Nouki. “Geweldig hé? Ik viel echt uit de lucht toen de broers mij belden: met een eigen ijscoupe heb je het toch wel helemaal gemaakt in het leven?!” Al heeft Anouk naar eigen zeggen toch best wel lang moeten nadenken over die droomcombinatie. “Ik ben zelf ook helemaal zot van de coupe brésilienne bij Au Pingouin, en op een gegeven moment dacht ik: met stracciatella en brownies kan dat toch alleen maar nog beter worden? Geef toe…” Anouk was zestien toen ze bij Au Pingouin begon als jobstudent. “En ik ben daar altijd gebleven. Toffe werksfeer, er mocht al eens gelachen worden. Ik ben er trouwens samen met Bo begonnen: zij stond achter de bar, ik in de zaal. En weet je wie er ook weleens om een ijsje kwam? Meneer Spaghetti!”
The post Bekend ijssalon zet trouwe jobstudentes origineel in de kijker: “Brésilienne met brownies: waarom niet?” is provided by KW.be.