Aan de rotonde in de Delaerestraat opende Sousan Nasur (49) tijdens het batjesweekend de deuren van een gloednieuwe zaak in Roeselare. “Bij restaurant Hanis kan je terecht voor zowel typisch Iraanse als Westerse gerechten met een Iraanse toets”, aldus Sousan, die sinds haar negentiende in ons land woont.
Roeselare heeft er een nieuw horeca-adresje bij. Sousan Nasur opende afgelopen weekend langs de Delaerestraat restaurant ‘Hanis’. “Dertig jaar geleden ben ik vanuit Iran naar België gevlucht. Ik studeerde toen geneeskunde, maar politieke problemen zorgden ervoor dat ik geen toekomst meer zag in Iran.”
Passie voor koken
Die toekomst bouwde Sousan hier de voorbije jaren wel op. “Ik heb lange tijd in de zorg gewerkt. In een woonzorgcentrum, in een ziekenhuis, maar ik merkte ook dat ik meer en meer een passie ontwikkelde voor lekker koken. Dat heb ik waarschijnlijk geërfd van mijn inmiddels overleden mama. De geuren uit haar keuken blijven me voor altijd bij.”
Sousan werkte de voorbije jaren in verschillende horecazaken. Zo was ze aan de slag in Park Rodenbach en in Mango Café. “Maar een eigen horecazaak was mijn grote droom. Ik startte met het maken van gerechten van thuis uit. Ik mocht zelf eens koken voor een trouwfeest met achthonderd mensen. Toen werd wel duidelijk dat ik thuis te weinig plaats had.”
Eigen zaak
Sousan zocht naar een eigen stekje en vond die langs de Delaerestraat. “Toen ik hier passeerde, wist ik meteen dat dit de plaats moest worden voor mijn droomzaak. Ik heb mijn auto voor de deur geparkeerd en heb uren naar het gebouw zitten staren.”
Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar afgelopen weekend kon Sousan eindelijk haar zaak openen. “Hier wordt alles vers gemaakt. Ik serveer typische Iraanse gerechten, maar klanten kunnen hier ook smullen van Westerse gerechten met een Iraanse toets zoals kip of spaghetti.”
De zaak is telkens vanaf 11.30 uur doorlopend open. Op donderdag is Hanis, genoemd naar het dorp waar Sousan opgroeide, gesloten.
The post Sousan (49) opent restaurant Hanis in Roeselare: “Typisch Iraanse als Westerse gerechten met een eigen toets” is provided by KW.be.