In de Smedenstraat opent binnenkort Café Partagé de deuren. Het gaat om een ingericht horecapand waarin ondernemers afwisselend een horecazaak kunnen uitbaten. “We beiden ruimte aan horeca-ondernemers die zonder grote investering hun eigen concept willen lanceren”, zegt initiatiefneemster Virginie Fierens.
In het pand Smedenstraat 15, waar voorheen een kledingzaak huisde, wordt momenteel koortsachtig gewerkt om tegen september het nieuwe project Café Partagé klaar te krijgen. Het gaat om een initiatief van Virginie Fierens, die samen met haar man actief is in de bouwsector. “Ik werk graag mee in ons bouwbedrijf maar had ook wel eens behoefte aan een creatief project van mezelf”, vertelt Virginie.
“We hebben dit pand hier aangekocht en de verdieping zullen we inrichtten als een ruimte voor familie- en vriendenfeestjes. Met daarin een basiskeuken en de voorzieningen om groepjes te ontvangen.”
“Maar waar we nu vandaag de aandacht willen op vestigen is het project op het gelijkvloers: Café Partagé. Dat is een toch wel vernieuwend horecaconcept waarbij meerdere horeca-ondernemers afwisselend een horecazaak uitbaten.”
Professionele keuken
“We zijn deze ruime eigenlijk volledig aan het inrichten met een professionele keuken, op te splitsen koelcellen – zodat die door meerdere uitbaters en concepten kunnen gebruikt worden – en alle mogelijke andere nodige faciliteiten”, gaat Virginie Fierens. “Het voordeel voor de ondernemers is dat nieuwe concepten kunnen uitproberen zonder langdurige engagementen of hoge kosten.” Bij Café Partagé kiest elke ondernemer dus zelf wanneer en hoe vaak hij of zij de zaak uitbaat én er moet ook maar betaald worden voor het feitelijke gebruik. “Van enkel ontbijtservice op woensdag tot een seizoensgebonden ontbijtconcept: de mogelijkheden zijn enorm ruim”, vertelt Virginie Fierens.
Drempelverlagend
Ook schepen voor Ondernemer Minou Esquenent is het project genegen. “Café Partagé verlaagt de drempel voor ondernemerschap in de horeca. Met onze dienst Ondernemen zullen we dit actief promoten en ondersteunen”, klinkt het. (PDV)
The post Vernieuwend horecaconcept Café Partagé komt eraan: “Zonder langdurige engagementen of hoge kosten” is provided by KW.be.