Gwendoline Gunst (45) en Luc Hallaert (57) van restaurant Sublime in Rumbeke hebben het pand langs de Vlamingstraat gekocht waar tot eind vorig jaar Bon Appétit gevestigd was. Daar start het koppel in het voorjaar van 2026 samen met hun zoon en diens vriendin een gloednieuwe horecazaak. “We doen dit met het oog op de toekomst van de kinderen. Ondertussen hopen we wel dat er voor het einde van het jaar nieuwe mensen worden voor Sublime.”
In 2022 startten Gwendoline Gunst en Luc Hallaert langs de Pastoor Slossestraat in Rumbeke Brasserie Sublime op. Daarvoor had het koppel met ‘Koe-Koe’ in Roeselare en ‘En Route’ in Ardooie twee gesmaakte frituren geopend. Beide zaken werden zelf bekroond met de titel van beste frituur van het land. “In Sublime bouwden we al snel een trouw cliënteel op. De zaak staat momenteel helemaal op punt en we amuseren er ons. Toch denken we vaak aan de toekomst”, aldus Luc. Bij een dubbele ribbreuk enige tijd geleden werd duidelijk dat wanneer hij wegvalt er een probleem is. Met zoon Maxim (22) en diens vriendin Louise (21) zijn er de voorbije jaren wel twee enthousiaste medewerkers bijgekomen in het restaurant. “We willen de toekomst vanuit hun oogpunt zien. Voor jongeren is op restaurant gaan duur geworden. We willen dan ook samen met Louise en Maxim een in Roeselare nieuw concept lanceren dat aanslaat bij jongeren”, aldus Gwendoline. De uitbaters van de toekomstige zaak hebben een duidelijk plan voor ogen. “Stap voor stap zullen wij wat meer op de achtergrond werken en zullen Louise en Maxim meer naar voren komen. Louise maakt inmiddels al erg lekkere gerechten waar ik van opkijk, Maxim wordt straks meer en meer het gezicht in de zaal. Stapsgewijs geven we de fakkel door.”
Concept geheim
Dat concept blijft voorlopig nog een geheim, maar waar het viertal straks een nieuwe horecazaak opent is inmiddels wel duidelijk. “We hebben het pand in de Vlamingstraat waar vroeger Bon Appétit huisde gekocht. Daar starten we binnenkort met serieuze verbouwingswerken. We hopen ergens in februari 2025 de deuren te openen.” Het terras aan de achterzijde van het pand in de Vlamingstraat wordt overkapt en geïntegreerd in de bestaande zaak en er komt een nieuwe bar. “Erg grote werken zijn er niet nodig. Bedoeling is ook om de bovenruimte, waar plaats is voor dertig gasten, te benutten.”
Ondertussen blijft Sublime open en dit nog tot en met 25 december. “Tot die laatste dag zullen we er vol voor gaan. De voorbije jaren hebben we iets erg mooi opgebouwd. We hopen dat Sublime verder kan gezet worden. De zaak is instapklaar en draait goed. Het lijkt ons de ideale plek voor een jong horecakoppel om er verder te bouwen.” (BF)
The post Sublime sluit eind dit jaar de deuren, zaakvoerders Gwendoline en Luc openen samen met zoon en schoondochter nieuwe zaak in pand Bon Appétit is provided by KW.be.