Knokke-Heist is vanaf 3 juli een hip horeca-adresje rijker met de opening van ‘Rivage by Falstaff’. De zaak mikt op een cliënteel dat geniet van een aperitiefje voor of ná het diner. Gezicht van de zaak is Nadia Vandewiele (49). Zij krijgt de volle steun van Jurgen Ysenbaert (52), die je kent van de Falstaff, een naam als een klok in de kustgemeente. “We zagen meteen het potentieel van dit pand”, zeggen de zakenpartners.
‘Rivage by Falstaff’: daar kan je vanaf donderdag 3 juli terecht voor een lekker wijntje, de betere champagne, verse cocktails of een frisse pint. Voor de kenners: ze serveren er tankbier. “Het is een extra eyecatcher in de zaak én je kan het bovendien niet overal krijgen. We zien het dan als een leuk extraatje”, vertelt Nadia Vandewiele, terwijl ze ons uitgebreid de plannen uit de doeken doet. Op de achtergrond zijn werklui nog volop bezig om de laatste hand te leggen aan de opfriswerken en het leggen van nieuwe accenten.
De zaak opent in het pand in de Leopoldlaan waar tot voor kort ‘The Pub’ was gevestigd en na 8 jaar de deuren sloot. “Het was al een populaire zaak en we willen het mooie werk dat de vorige uitbaatster hier neerzette een mooi vervolg geven”, zegt Nadia, terwijl haar zakenpartner Jurgen Ysenbaert (52) mee aan tafel schuift. Hij is al sinds 1998 een bekend gezicht in het horecaleven van Knokke-Heist en sinds 2007 zaakvoerder van Falstaff op de Lippenslaan, één van de bekendste adresjes van de kustgemeente.
Apéro en afterdinnerbar
“Toen we zagen dat het pand leeg kwam te staan, zijn we beginnen nadenken. Al vrij snel zag ik het potentieel van dit pand. Het is op nauwelijks twee minuten wandelen van Falstaff en samen met Nadia besloot ik er vol voor te gaan”, legt Jurgen uit. “Omdat we voor een ander concept gaan dan de vorige zaak die hier gevestigd was, besloten we de naam te veranderen. Na een online poll kwam ‘Rivage by Falstaff’ als populairste uit de bus. En wij luisteren nu eenmaal graag naar onze klanten, dus was de keuze snel gemaakt”, klinkt het met de glimlach.
‘Rivage by Falstaff’ wordt geen klassiek café, noch een uitgaansgelegenheid. “Zie het als een apéro en afterdinnerbar”, zeggen de zakenpartners. “Hier in Knokke-Heist hoor je mensen na hun diner vanaf 22 uur vaak zeggen: waar kunnen we nu nog naartoe? Zonder dat ze in de klassieke uitgaansbuurt tussen de échte jeugd willen zitten. Daar bieden wij een oplossing voor. De bedoeling is dat je hier voor of na een gezellig etentje nog kan nagenieten van een drankje met achtergrondmuziek in een leuk kader met eventueel een koud aperitiefhapje bij. Echte maaltijden of warme gerechtjes serveren we niet. Voor de rest staat gezelligheid hier centraal. We mikken op een leuk cliënteel. Wie naar ons komt, moet vooral willen genieten in een aangenaam kader.”
Zaken vullen elkaar aan
Zoals gezegd wordt Nadia hét gezicht van de zaak. Al betekent dat niet dat ze er alleen voor staat. “Ik heb natuurlijk nog de handen vol met de Falstaff die op volle toeren draait, maar met Pascal Vyncke heb ik daar gelukkig een rechterhand waar ik 100 procent op kan vertrouwen. Dus ja, ik zal ook in de nieuwe zaak zeker regelmatig te zien zijn”, zegt Jurgen. “Weet je, ik ben overtuigd dat beide zaken elkaar perfect zullen aanvullen. Mensen die in de Rivage een aperitiefje drinken en op zoek zijn naar een leuk eetadresje, kunnen we doorsturen naar de Falstaff en omgekeerd. We geloven echt wel in het potentieel. De bedoeling is om op korte termijn ook het buitenterras nog een upgrade te geven, maar om dat nog helemaal klaar te krijgen vóór de opening was de timing te krap. Maar je ziet: we zitten nog boordevol plannen.” (MM)
Rivage by Falstaff opent op 3 juli de deuren om 18.30 uur. Vanaf dan dagelijks geopend van 17 tot 1 uur, uitgezonderd de voorlopige sluitingsdagen dinsdag en woensdag.
The post Jurgen (52) en Nadia (49) openen ‘Rivage by Falstaff’: “Mikken op cliënteel dat houdt van gezelligheid én kwaliteit” is provided by KW.be.