Een van Bredenes meest gerenommeerde restaurants, ‘l Homard & la Moule, heeft zaterdagavond definitief de deuren gesloten. Chef Donald Deschagt wil zich in de toekomst uitsluitend toeleggen op zijn Studio Zeewier, waarmee hij het gebruik van zeewier in de keuken verder wil blijven promoten en aanleren.
“Studio Zeewier startte in 2018 als een klein zijspoor van ons restaurant, maar groeide snel uit tot zoveel meer. Deze twee activiteiten combineren, vergde heel wat extra organisatie en energie. We worden er allebei niet jonger op, ook al doet ‘elke dag een vleugje zeewier’ wonderen”, gaf Donald enkele maanden geleden te kennen.
Het Mosselhuis
Donald Deschagt nam in 1996 ‘Het Mosselhuis’ over van zijn ouders en turnde het om in een high end restaurant. Gaandeweg legde Donald zich toe op recepten met zeewier, bijzondere nevenproducten als gin tonics, huisgemaakt algenbrood, zeewierboter en zelfs pralines tot gevolg.
Donald vervelde tot de bekende Seaweedchef en zette een tijdje terug zijn restaurantactiviteiten al op een lager pitje. Intussen heeft hij een heuse zeewier-webshop, schreef hij het boek “Zeegroenten” en organiseert hij zeewierwandelingen langs het strand, demo’s, workshops, belevingsmarkten,…
Vernieuwd pand
“Vanavond sloten we ons prachtig restaurantverhaal definitief af”, klonk het bij Mieke Coussement, Donalds partner. “Volgende week wordt het pand onder handen genomen: de oude naam gaat eraf, het menubord verdwijnt, de voorgevel krijgt een nieuw kleurtje, de binnenkant een nieuwe inrichting, …We kijken immers met veel goesting uit naar de verdere groei van onze Studio Zeewier.”
Mieke en Donald hadden nog een “dikke dankjewel” over voor alle leveranciers, klanten, vrienden, familie, “ma, die de fakkel aan ons doorgaf, onze lieve overburen P & P, die ons maandenlang een extra tafeltje uitleenden, ons flexi-team, stagiairs, jobstudenten, personeel,… die de voorbije jaren mee hielpen ons restaurant op de culinaire kaart te zetten en ook onze Studio een grote duw in de rug gaven. Kortom, iedereen die, net zoals wij, blijven geloven in ons zeewierverhaal.”
Meer info over Donald en Miekes zeewieravonturen vind je op www.studio-zeewier.be.
The post Donald en Mieke serveerden hun laatste gerechten in ‘l Homard et la Moule is provided by KW.be.