“Deze woonzorgcentra hebben gemiddeld de minste handen aan één bed, terwijl ze toch het duurst zijn”: wat zegt de prijs over de zorg die je krijgt?

“Elke maand is er minstens 300 euro te kort, soms zelfs 500. Dat bedrag betaal ik uit eigen zak”, vertelt Stefan Panis (49) over de rusthuisfactuur van zijn moeder. En terwijl woonzorgcentra veelal te duur zijn voor de bewoners, is er ook nauwelijks genoeg personeel. Dat blijkt uit de grote Rusthuiswijzer van HLN, in samenwerking met seniorenvereniging OKRA en met cijfers van de Vlaamse overheid. Een OCMW-rusthuis of toch maar privé? Wat is het duurst? En wat zegt de prijs over de zorg die je krijgt? Wij maakten de analyse. 

Meer krantenkoppen in België

Stad moet eerst bodem werkplaatsen saneren

De bouwprocedure van nieuwe stedelijke werkplaatsen op de Tessenderloseweg in Geel loopt enige vertraging op. Uit een bodemonderzoek blijkt dat de ondergrond eerst gesaneerd moet worden vooraleer de werken uitgevoerd kunnen worden. Bovendien is de vergunning nog niet binnen.

Lees meer »

“Wie zorgt er nu in de vakantie voor mijn pleegdochter?”: pleegouders met handen in het haar nu beloofd ouderschapverlof er voorlopig niet komt

Het ouderschapsverlof voor pleegouders is tegen alle verwachtingen in nog steeds niet goedgekeurd, en dat is een koude douche voor heel wat pleegzorgers. Eva Rossignol (44) uit het Meldert bij Aalst zou vanaf 1 juli ouderschapsverlof opnemen. “Dat gaat dus niet door. En een oplossing heb ik niet”, zegt ze aan HLN. Waarom laat de politiek haar in de steek?

Lees meer »

Hoe Schoetershof in Putte elke liter melk zelf omtovert tot een romig bolletje ijs: “We stoppen er heel veel liefde en vakmanschap in”

Hoeve-ijs met een verhaal, recht van de boerderij, dat is waar het Schoetershof in Putte voor staat. Sinds 2021 verwerkt het bedrijf de melk van eigen koeien tot ambachtelijk hoeve-ijs. Van stal tot op het hoorntje wordt alles in eigen beheer gedaan. “Onze koeien zorgen voor de melk, wij maken er ijs van”, zegt Maxim Schoeters, die samen met zijn

Lees meer »

Vier nieuwe deelnemers voor culinaire tweedaagse Tastoe in Westende

Op zaterdag 6 en zondag 7 september zet Tastoe opnieuw het beste van culinair Middelkerke op de kaart. De klassieke ingrediënten? Hapklare signatuurgerechten van Middelkerkse chefs en foodprofessionals, lekkere wijnen, cocktails en artisanale bieren in een oogverblindend kader. Even aan de pepermolen draaien, want enkele verrassende nieuwigheden geven extra kruiding aan Tastoe 2025.
The post Vier nieuwe deelnemers voor

Lees meer »

David Vandyck uit Zedelgem doet mee in ‘Zen aan Zee’: “Dit is mijn tiende productie voor Het Witte Paard!”

Vanaf 27 juli tot en met 13 september ben je welkom op de nieuwe HWP-productie ‘Zen aan Zee’ in Het Witte Paard in Blankenberge. Fans van deze locatie moeten zeker aanwezig zijn, want dit is de laatste keer dat men een zomershow kan bewonderen in HWP in zijn huidige vorm. Inderdaad, vanaf 2026 ondergaat HWP een grondige metamorfose. Naar we

Lees meer »