Bij Omer (35) kies je zelf of jouw frieten in ossenvet of plantaardige olie worden gebakken: “Mijn kaaskroketten zijn de beste die er zijn”

In de frituur van Omer Aydin (35) kan je kiezen of jouw frieten in ossenvet of plantaardige olie gebakken. Hij heeft een apart bakstation voor vleeseters en vegans. “Ik ga voor kwaliteit”, zegt hij. “Er zit echt vlees in mijn frikandellen, geen afval.” 

Meer krantenkoppen in België

Vliegenplaag in Ten Aard, Geel: “Ik heb al honderden vliegen doodgemept”, zegt burgemeester Pareijn

De inwoners van Ten Aard, een deelgemeente van Geel, hebben last van een vliegenplaag. De gemeente Geel kreeg daarover al diverse meldingen. Ondertussen is de bron van de plaag al gevonden. Al moeten de bewoners wel nog maatregelen nemen om de verdere verspreiding te vermijden. "Het vliegenraam hangt helemaal vol", vertelt burgemeester Marlon Pareijn (CD&V Geel team Marlon).

Lees meer »

Jeroen Meus verklapt geheim over ‘Dagelijkse kost’: “Als ik dit vertel, kijk je nooit nog op dezelfde manier”

In de seizoensfinale van de podcast ‘Achter de schermen’ laat tv-kok Jeroen Meus uitzonderlijk in de interne keuken van zijn kookprogramma ‘Dagelijkse kost’ kijken. Zo worden er per draaidag maar liefst vier verschillende gerechten gekookt, maar hoe werkt dat dan precies? “Als ik dit vertel, ga je nooit nog op dezelfde manier naar ‘Dagelijkse kost’ kijken”, waarschuwt Jeroen.

Lees meer »

Hij moest lang aan de weg timmeren, maar op zijn 50ste heeft Pedro Pascal dan toch zijn grote doorbraak beet

Zo onbekend als Pedro Pascal (50) misschien is voor velen, zo onmiskenbaar groot is zijn sterrenstatus in Hollywood. De Chileens-Amerikaanse acteur knokte bikkelhard voor zijn carrière, maar brak pas de laatste jaren door met rollen in onder meer ‘The Last of Us’ en ‘Gladiator 2’. En intussen staan er nog twee projecten in de startblokken. ‘Story’ maakte een portret.

Lees meer »