In het pand in Lissewege waar jarenlang restaurant De Pepermolen huisde, openden Nele Geerinckx en Rudy Cool tearoom Zoete Kunst. “Mijn vader was banketbakker en ik ben zelf ook enorm gepassioneerd door bakken”, zegt Nele.
Het lieflijke Lissewege heeft er een nieuwe horecazaak bij. In het pand in de Walram Romboutstraat waar restaurant De Pepermolen jarenlang zat, huist sinds kort de tearoom Zoete Kunst. De zaak wordt uitgebaat door het koppel Nele Geerinckx en Rudy Cool. “Wij woonden hiervoor in Spanje, waar we een B&B runden maar zijn een tijdje geleden terug naar België gekomen”, zegt Rudy. “De tearoom is vooral het project van mijn vrouw. Ik run zelf een brocantezaak in Blankenberge maar uiteraard steun ik haar volledig.” Het koppel heeft het fraaie, ruime pand gekocht en naar eigen smaak – en smaak heeft het duidelijk wel aan de mooie kunstobjecten te zien – heringericht.
“Lissewege is een heel charmant dorpje en de ideale locatie voor deze tearoom”, vult Nele aan. “We kozen bewust voor een tearoom en geen restaurant. Bakken – van onder meer dessertjes, wafels, fijne patisserie – is al jarenlang een grote passie van mij. Het zit ook wel in de familie, want mijn vader is banketbakker geweest. Dus bijna alles wat op de kaart staat, is door mij zelf gemaakt. Ik zal overigens niet te lang kunnen spreken, want er zit nog iets in de oven dat afgewerkt moet worden.” (lacht)
Zoet en hartig
Naast zoete lekkernijen staan er bij Zoete Kunst ook enkele hartige gerechtjes, zoals sandwiches en toast, op de kaart. “Onze zaak kan overigens ook gebruikt worden voor familie- en andere privéfeestjes, communies of eventueel rouwmaaltijden”, vertelt Rudy. “Op zonnige dagen is het ook aangenaam toeven op ons ruime terras achteraan de zaak.”
“We nodigen iedereen uit om regelmatig langs te komen, want onze menukaart zal regelmatig aangepast worden met nieuwe verrassende creaties die dagelijks met zorg worden bereid”, geeft Nele nog mee.
Info: www.zoetekunst.be.
The post Nele en Ruddy openen met Zoete Kunst nieuwe tearoom in Lissewege: “Bakken is al jarenlang een grote passie én het zit ook wel in de familie” is provided by KW.be.