Frituur ’t Vichtenaarke viert eerste verjaardag met make-over: “De nieuwe stijl doet denken aan een strip”

Frituur ‘t Vichtenaarke blaast in september één kaarsje uit. Zaakvoerders Elise en Bastien vieren hun eerste jaar met een stripachtige make-over, een nieuw logo en… een vacature. “We zoeken extra hulp om ons groeiende klantenbestand te blijven bedienen”, zeggen ze.

Op 1 september 2024 waagden Bastien Loosveld (28) en zijn vriendin Elise Voet (25) zich aan een spannend avontuur: ze namen Frituur ‘t Vichtenaarke over. Bijna een jaar later kijken ze met trots terug. “We zijn erin gesprongen met niets meer dan vertrouwen in elkaar. Dat vertrouwen heeft ons veel gebracht.”

Samenwerken vanuit goesting en geloof in elkaars sterktes bleek de juiste keuze te zijn. “Bastien is de motor achter de schermen: administratie en logistiek zijn helemaal zijn ding. En ik breng creativiteit”, schetst Elise. “En een stevige babbel”, grinnikt Bastien. “We vullen elkaar perfect aan.” Die mix van enthousiasme en teamwork laat hen elke dag groeien.

Thuiskomen in Vichte

Dit jaar nam het koppel nog een grote stap: het verhuisde naar Vichte, op wandelafstand van zijn frituur. “We winnen zomaar even tien uur per week. Geen file meer, gewoon te voet naar het werk”, vervolgt Bastien. “Dat brengt rust en meer evenwicht in ons leven.”

Ook de band met de buurt groeit elke dag. “We voelen ons hier echt welkom. Het is bijna onmogelijk geworden om buiten te komen zonder een bekende tegen het lijf te lopen”, vult Elise aan. “Dat warme contact maakt alles de moeite waard.” Voor hun eerste verjaardag geven Bastien en Elise hun frituur een frisse make-over.

Stripverhaal

In samenwerking met Letterlik kiezen ze voor een stijl die je doet denken aan een stripverhaal. “Kleur, dynamiek en een vleugje humor, net zoals het dagelijkse leven hier”, lachen de frituristen met een goudgele glimlach. “We zouden bijna elke dag een nieuwe stripaflevering kunnen tekenen.” En dat gevoel klopt. De foto bij dit artikel werd genomen op 21 juni, tijdens de hittegolf. Het was puffen en zweten in de kleine frituur. De friteuses draaiden op volle toeren en de zon brandde op het dak. “We noemden het zelf Bakfriet in de Hitteheksenpan. Echt een scène die zo uit Jommeke of Suske & Wiske kon komen.” Wat onveranderd blijft? De iconische puntzak van Frituur ‘t Vichtenaarke.

De puntzak

Die puntzak is hun handelsmerk geworden. “Hij springt in het oog, spreekt jong en oud aan en past perfect bij onze vrolijke, eigenzinnige stijl. In het nieuwe ontwerp blijft hij duidelijk aanwezig.” Mét of zonder zout, dat blijft de keuze van de klant. In het nieuwe logo krijgt ook Bastien zijn oma Astrid een bijzondere plaats. “Zij bakte de eerste frietjes in onze familie, lang geleden. Met haar portret in ons logo brengen we een eerbetoon. Het is een warme knipoog naar vroeger, zonder puur retro te zijn. Het blijft vooral persoonlijk, en dat vinden we belangrijk.”

“In het nieuwe logo krijgt ook Bastien zijn oma Astrid een bijzondere plaats”

Het was per toeval dat Bastien en Elise in het frituurverhaal stapten, alhoewel het misschien toch in de genen zit. Grootmoeder Astrid begon precies op die plek jaren geleden, nonkel Philip volgde haar op. Vandaag zetten Bastien en Elise de traditie voort. Hun troeven? Royale porties, fijne frietjes van 9 millimeter en huisgemaakte sauzen zoals stoofvlees en verse tartaar. Een blokje om waard!

Extra handen gezocht

Het koppel runt vandaag de frituur samen, met hulp van een trouwe flexi. “Maar eerlijk? Als er iemand van ons zou uitvallen, zitten we met de handen in het haar.” Daarom zijn ze op zoek naar extra flexi’s. “We zoeken mensen uit de streek die zin hebben om hun handen uit de mouwen te steken, graag tussen de frietjes staan en vlot kunnen omgaan met klanten. Ben je enthousiast en heb je een warm hart? Spring gerust eens binnen of stuur ons een berichtje. We leren je graag kennen!”

Nog een tip? Bij Frituur ‘t Vichtenaarke kan je ook cadeaubonnen krijgen. “Ideaal om een frietliefhebber te verrassen na een zomerkamp, een verjaardag of gewoon als smakelijk zomergebaar.” De frituur blijft de hele zomer open. “Of je nu op vakantie vertrekt of net thuiskomt: ons terras is áltijd een goed idee”, luidt het uitnodigend. “Met een fris drankje, een portie krokante frietjes en een vleugje zomerwind is het hier gewoon genieten.”

The post Frituur ’t Vichtenaarke viert eerste verjaardag met make-over: “De nieuwe stijl doet denken aan een strip” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De échte reden van de steeds straffere promo’s voor shampoo, luiers of wasmiddelen: je betaalt al jaren te veel

Eén pak Pampers kopen, één gratis. Dreft aan de helft van de prijs. Of nóg straffer: één spuitbus Mr. Proper kopen, drie krijgen. In de supermarkt struikelt u over kortingen op huishoud- en verzorgingsproducten. “Dat is niét omdat de fabrikanten zo’n gulle gevers zijn, nee, het is bittere noodzaak”, zeggen experts. Hoe komt dat? Wat wint u erbij? En welk

Lees meer »

Filou Oostende komt met nieuws voor fans over nieuwe coach en ploeg

Twee weken na de veertiende landstitel op rij is er nog geen nieuws over een opvolger voor coach Dario Gjergja, over contractverlengingen van spelers en over aanwinsten. Dat zou binnenkort wel veranderen.
The post Filou Oostende komt met nieuws voor fans over nieuwe coach en ploeg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amnesty International waarschuwt voor meer executies in Iran, wat ook gevolgen kan hebben voor Djalali

Door het conflict met Israël zou Iran het aantal executies kunnen opdrijven. Dat zegt de mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Iran heeft de laatste dagen al verschillende mensen gearresteerd vanwege "collaboratie en banden met Israël" en hooggeplaatsten binnen het regime hebben al opgeroepen om sneller over te gaan tot de doodstraf. "En dat kan ook Ahmadreza Djalali in gevaar brengen."

Lees meer »

Haag vat vuur door kolen van barbecue: woning deelt in de brokken

Langs de landelijke Vijfpachtgoenstraat in Tielt stond zaterdagmiddag omstreeks 13.10 uur een lange haag plots in brand. Boosdoener waren barbecuekolen die de bewoners in de buurt hadden gegooid. Ook hun woning vertoont sporen van de brand.
The post Haag vat vuur door kolen van barbecue: woning deelt in de brokken appeared first on KW.be.

Lees meer »