In de Merkemstraat in Jonkershove (Houthulst) vind je sinds een kleine drie jaar De Boucherie, de horecazaak van Nicolas Depoortere (37) en Melissa Casier (37). Vanaf september bouwen ze hun restaurant annex feestzaal af, om zich meer te focussen op andere professionele bezigheden en hun gezin.
In de voormalige Oude Bakkerij openden Nicolas en Melissa in januari 2023 De Boucherie. Het is een knipoog naar hun vorige zaken Traiteur Le Boucher in Roeselare en Bistro P’tit Boucher in het centrum van Houthulst. Samen hebben ze drie zonen. Mathis is 12 en Rémi wordt in september drie jaar. Loïc overleed in 2019 op driejarige leeftijd. “Drie jaar geleden startten we aan ons finale horecaproject”, zegt Nicolas.
“Wat begon als een droom, groeide uit tot een bloeiend restaurant en een druk gevulde feestzaal. Al snel raakte onze agenda vol met feesten, etentjes en lovende reacties. Daar zijn we ongelofelijk dankbaar voor.”
Nieuwe zakelijke kansen
Binnenkort willen ze hun zaak echter afbouwen. “Hoewel we dit project uit liefde voor de horeca opstartten, kruisten onderweg onverwachte, maar boeiende zakelijke kansen ons pad. Sinds de opstart van De Boucherie combineren we dit met andere professionele activiteiten, actief van maandag tot donderdag. Die kansen zijn sneller gegroeid dan voorzien, waardoor er nu ruimte ontstaat om vroeger dan gepland af te bouwen in de horeca en meer tijd vrij te maken voor ons gezin. Na 16 jaar horeca en traiteur – gestart zonder ervaring, met enkel onze passie – nemen we dus met een klein hart afscheid. We doen dat bewust en geleidelijk, op een hoogtepunt, en met veel trots op wat we samen met ons team hebben opgebouwd.”
Samenwerkingen
Concreet betekent dat onder meer dat er geen nieuwe reservaties of boekingen mogelijk zijn voor de feestzaal en het restaurant. De Boucherie verdwijnt nog niet meteen, maar alles wordt dus flink teruggeschroefd. “Vanuit ons prachtig gerenoveerd pand blijven we professioneel actief en openstaan voor samenwerkingen met bedrijven, kmo’s en industriële klanten. Zo hebben we een mooie samenwerking met de lokale brouwerij Terrest Brewery. Met hen loopt er een BAB-experience: een bedrijfsbezoek aan de brouwerij en een viergangen pairingsmenu in De Boucherie.”
Huisgemaakte picon
“Verder zijn er ook een beperkt aantal dagen waar de laatste plaatsjes voor ons restaurant of op speciale events kunnen worden geboekt. Een van die evenementen is bijvoorbeeld oudejaarsavond. Alle info vind je op onze website. De geplande feesten en reservaties voor de komende twee jaar gaan nog steeds door. We zullen iedereen met evenveel liefde, aandacht en passie verzorgen. Waardebonnen kunnen gebruikt worden op de resterende vrije momenten. Als je geen geschikte datum zou vinden, kan ons traiteur, afhaalgerechten en huisgemaakte picon als een alternatieven dienen. Onze huisgemaakte picon blijft verkrijgbaar op bestelling, zowel voor particulieren als handelaars.”
Nieuw leven
Het wordt voor Nicolas en Melissa de afsluiter van een stevig en intens hoofdstuk. “Het waren jaren vol leermomenten. Klanten die vrienden werden, weekends vol sfeer en ontelbare mooie herinneringen. Bedankt aan ons team, dat jarenlang als familie aanvoelde. Ook een dankjewel aan onze leveranciers en partners. We geven nog twee jaar lang het beste van onszelf. Vanaf september starten we stap voor stap aan een nieuw leven en wie weet steken we dan zelf ook eens de voeten onder tafel.”
Meer info: www.feestzaaldeboucherie.be
The post Nicolas en Melissa bouwen De Boucherie af: “Nieuwe zakelijke kansen en meer tijd voor ons gezin” is provided by KW.be.