Mauro Derammelaere uit de Nachtegaalstraat en Delphine Boucquez uit Torhout werkten als laatstejaarsstudenten voedingstechnologie van de Vives Hogeschool in Roeselare mee aan labo-onderzoeken aan de Universiteit van Lleida in Spanje.
Op 28 februari begonnen Delphine Boucquez (20) en Mauro Derammelaere (20), beiden studenten in de bachelor agro- en biotechnologie, afstudeerrichting voedingstechnologie, aan een grote uitdaging in hun leven. Ze vertrokken naar de universiteitsstad Lleida om er in het kader van hun eindwerk bij te dragen aan twee doctoraatsonderzoeken, uitgevoerd door een Ecuadoriaanse en een Venezolaanse doctoraatsstudent.
Plantaardige eiwitten
Het onderzoek focust op de ontwikkeling van een geschikte vorm van plantaardige eiwitten als vervanging voor dierlijke eiwitten. Delphine: “Door de stijgende populariteit van plantaardige diëten neemt de belangstelling voor alternatieve eiwitbronnen sterk toe. Dierlijke eiwitten zijn beperkter beschikbaar en de productie ervan gaat gepaard met diverse uitdagingen, zoals klimaatverandering, uitputting van zoetwaterbronnen, verlies aan biodiversiteit en gezondheidsrisico’s zoals hart- en vaatziekten.”
Volgens de studenten worden plantaardige eiwitten steeds vaker overwogen vanwege hun nutritionele voordelen, duurzaamheid en technologische functionaliteit, zoals bijvoorbeeld hun oplosbaarheid en waterbindend vermogen. Door hun steentje bij te dragen aan dit onderzoek hopen Delphine en Mauro een klein verschil te kunnen maken in een wereldwijde problematiek waar we dagelijks mee worden geconfronteerd. De opleiding agro- en biotechnologie, afstudeerrichting voedingstechnologie, vormt een sterke basis voor dit onderzoekswerk. Studenten krijgen er een grondige theoretische achtergrond in de ontwikkeling van nieuwe voedingsmiddelen, wetgeving en kwaliteitsnormen. Die kennis zetten ze om in praktijk via chemische analyses in het labo en de ontwikkeling van innovatieve voedingsproducten.
The post Mauro helpt mee aan Spaanse unief is provided by KW.be.