Goed nieuws voor liefhebbers van smashburgers. Op 28 juni opent Guillaume Maertens (24), geboren en getogen in Knokke-Heist, de deuren van JOMIE in de Lippenslaan. De smashburgers, met vlees van de bekende slagerij Vandycke, staan er helemaal centraal. “En zeggen dat ik op mijn twaalf jaar nog droomde van een eigen McDonald’s. Eigenlijk ben ik al heel mijn leven zot van burgers”, glimlacht Guillaume. Een kennismaking met de jongeman én zijn plannen.
En of hij enthousiast is om te starten. Guillaume Maertens is amper 24 jaar, maar op 28 juni opent hij de deuren van zijn eigen zaak in de Lippenslaan. Een absolute toplocatie in de kustgemeente op een kleine steenworp van de uitgaansbuurt. “Ik ben geboren en getogen in Knokke-Heist. Het was voor mij dus een evidentie om hier een zaak te beginnen”, doet Guillaume zijn verhaal.
De twintiger ontvangt ons in het pand waar momenteel nog de laatste hand wordt gelegd aan de afwerking. Maar toegegeven: het decor oogt fraai en gezellig. Wat de mensen mogen verwachten van JOMIE? Smashburgers in de eerste plaats. “Twee jaar geleden ontdekte ik een plekje in Parijs waar ik smashburgers at en ik werd er instant verliefd op. Niet alleen op de burgers, maar op de volledige vibe die er heerste. ‘Dit moet ik ook doen’, schoot door mijn hoofd. Nochtans had ik als kind – het moet rond mijn twaalfde geweest zijn – een heel andere droom: een eigen McDonald’s runnen”, zegt Guillaume.
Zijn vriendin Marie (25) luistert op de achtergrond mee en kan haar glimlach nauwelijks verbergen. “We zijn al héél lang samen en eigenlijk heb ik nooit anders geweten dan dat Guillaume over burgers bezig was”, knipoogt de sympathieke dame, die haar vriend tijdens de vakantieperiode zal bijstaan.
Guillaume beaamt. “Waarom weet ik niet, maar ik praat en droom al heel mijn leven over burgers. Het genre van fastfood specifiek. Een eigen Mc’Donalds runnen is het uiteindelijk niet geworden, maar op zich is het nóg mooier om volledig mijn eigen verhaal te schrijven.”
Guillaume wil zich focussen op kwaliteit en is niet van plan om talloze varianten aan te bieden. “Het belangrijkste is uiteraard de smaak van het vlees. Daarvoor werk ik samen met de bekende slagerij Vandycke hier in de straat. De bedoeling is om drie keuzemogelijkheden aan te bieden: de classic, de ‘home’ met een eigen sausje en een vegetarisch alternatief. Wie dat wenst kan er potato wedges bijnemen. Dus neen, geen frietjes. Voor de liefhebbers bieden we ook Sundae-ijsjes aan.”
Bijnaam
Volgens de jonge ondernemer is er voor zijn zaak zeker veel potentieel in de kustgemeente. “Het nieuws gaat ondertussen rond en ik merk – zeker bij de jongere generatie – veel enthousiasme”, aldus Guillaume, die meteen ook uitlegt waar zijn inspiratie voor de naam JOMIE vandaan komt. “Het is eigenlijk gewoon mijn bijnaam, die afgeleid is van de laatste klank van mijn naam. Dat klonk als een klein, lief, schatting jongetje. Alleen blijft mijn familie die naam gebruiken. Zelfs nu noemen mijn mama, vriendin en broers en schoonzussen mij nog steeds Jomie. Ik vond het kind om er afstand van te doen en de naam toepasselijk door te geven aan mijn eerste zaak”, glimlacht de jongeman, die droomt om op termijn meerdere vestigingen te openen. “Maar laat ons beginnen met hier in Knokke-Heist een goede start te nemen. In het ideale scenario krijgen we nog toestemming om voor de deur een terrasje te plaatsen. Dat maakt ons nog wat meer zichtbaar én het biedt onze klanten de kans om de burger hier ter plaatse op te eten. Wie dat echt wenst kan binnen eten, maar in principe zijn we veelal gericht op take-away.” (MM)
Je vindt JOMIE in de Lippenslaan 85. Opening 28 juni vanaf 11.30 uur. De eerste 50 klanten op de openingsdag krijgen een gratis smashburger.
The post Guillaume (24) brengt smashburgers naar Knokke-Heist: “Ik voel dat mensen hier op zitten te wachten” is provided by KW.be.