“Een diepvries hebben we niet, al onze producten zijn dagvers”: Afghaanse zoon en vader openen eethuis Afghan Lemar in Smedenstraat in Brugge

Onlangs opende de uit Afghanistan afkomstige Navid Momand (23) in de Smedenstraat het eethuis Afghan Lemar. “Ik ben dan wel al van mijn zevende levensjaar weg uit Afghanistan, mijn hart klopt nog altijd voor het land. En dat merk je ook op het bord”, zegt Navid, die wordt bijgestaan door zijn vader.

In de drukke en multicultureel ingevulde Smedenstraat in Brugge opende onlangs met Afghan Lemar nog een nieuw restaurantje. Liefhebbers van deze keuken zullen er zeker hun gading vinden. “In ben geboren en opgegroeid in Afghanistan maar ben op mijn achtste levensjaar met mijn familie mee naar België verhuisd. Het was er toen erg onveilig, er woedde een hevige oorlog en we konden er echt niet blijven”, zegt Navid Momand. “Dus zijn we toen gevlucht uit ons vaderland. Dat had toen nog niet echt met de Taliban te maken, maar wel met de algemene onveilige situatie.”

“Ik was actief in het regeringsleger van Afghanistan en kon omwille van politieke en militaire redenen niet anders dan vluchten”, vult Navid’s vader Mohammed Momand (56) aan.

Volgens zoon Navid Momand wordt er nu veel gesproken en geklaagd over de Taliban, maar is die kritiek niet helemaal terecht. “Het is er nu veel veiliger en er wordt opnieuw geïnvesteerd in openbare infrastructuur. Of er toch geen klachten zijn over het huidige regime? Ja, het zou wel moeilijker voor vrouwen zijn in de maatschappij, en voor eventuele scholing voor hen, maar dat is het leven, zeker? Mogelijk komt er nog wel verbetering op dat vlak”, klinkt het wel erg relativerend.

Authentiek Afghaans

“Ik ben dus wel al ettelijke jaren weg, maar ik zou graag hebben dat je benadrukt dat ik hier als zaakvoerder en kok ben opgegroeid en studeer in Brugge. Het is heel leuk voor mij dat mijn vader helpt met van alles en nog wat en zeker ook in de keuken een handje toesteekt”, geeft Navid nog mee. “En zonder twijfelen durf ik zeggen dat wij het enige echte Afghaanse restaurant zijn van Brugge. Onze ingrediënten en schotels zijn gemaakt met dagverse producten, hier komt geen diepvries aan te pas.”

The post “Een diepvries hebben we niet, al onze producten zijn dagvers”: Afghaanse zoon en vader openen eethuis Afghan Lemar in Smedenstraat in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Strafklacht na ophef rond verbrande koeien: “Ze moeten enorme pijn geleden hebben”

Ongeveer 150 koeien stierven door een uitslaande stalbrand op 18 april in Gijverinkhove, een deelgemeente van Alveringem. Groot was de verbijstering onder buurtbewoners toen ze zelfs een enkele maand na de brand nog steeds zwaar verminkte runderen opmerkten in weides tot in buurgemeente Lo-Reninge.
The post Strafklacht na ophef rond verbrande koeien: “Ze moeten enorme pijn geleden hebben” appeared

Lees meer »

Crowdfunding voor afscheid van lieve vader en echtgenoot Steve Philips: “De steun van onze kinderen is hartverwarmend”

Het gezin van de plots overleden Steve Philips (44) uit Koekelare heeft een crowdfundingactie op poten gezet om een waardig afscheid te kunnen bekostigen. Zijn weduwe Tina Roman (42) en hun vijf kinderen doen via GoFundMe een warme oproep om te helpen bij de financiële lasten van de uitvaart.
The post Crowdfunding voor afscheid van lieve vader en echtgenoot

Lees meer »