Lupis, het populaire Mexicaanse grillrestaurant langs de Stationsstraat, staat over te nemen. Zaakvoerder Gregorey Staelens werd het voorbije jaar twee keer papa. “De goed draaiende zaak combineren met ons gezin is gewoon erg moeilijk.”
Het Mexicaanse grillrestaurant Lupis bestaat vijfentwintig jaar en is inmiddels een vaste waarde in de gemeente. In 2012 nam Ledegemnaar Gregorey Staelens het roer over van de oprichter. “Ik kwam hier zelf graag over de vloer. Een tof concept, zuiders eten, lekkere cocktails en een gezellige sfeer. Toen ik de kans kreeg om de zaak over te nemen heb ik niet lang getwijfeld.”
Gregorey werkte vroeger nog in Het Kleine Meer in Sint-Eloois-Winkel en in de toenmalige horecazaak van zijn zus aan de kust. “Ik had dus wel al wat horeca-ervaring, maar volgde ook nog een kokcursus bij Syntra West. Ik verdiepte me de voorbije jaren ook in de Mexicaanse keuken. Dat leverde vaak lekkere, verrassende gerechten op.”
Arroz a la Tumbada
Gregorey zette de voorbije jaren Lupis verder op de kaart. “We bouwden een mooi, trouw klantenbestand op met mensen uit Ledegem en ver daarbuiten. Zo is er een groep wielerfans uit Londen die bij elke belangrijke koers of veldrit uit de beurt hier langskomt om te genieten van de typische Mexicaanse gerechten. Maar ook klanten uit het Antwerpse bijvoorbeeld komen naar hier om volop te genieten op ons terras.”
Eén van de meest gesmaakte gerechten van Lupis is Arroz a la Tumbada, een Mexicaanse paella. “Dit is een gerechtje dat ik bij de opstart in 2012 op de kaart heb gezet en tot op vandaag één van onze absolute toppers is. Ook het vaste menu slaat erg aan.”
Gregorey kon de voorbije jaren op de steun van verschillende vrienden, flexijobbers, jobstudenten en zijn ouders rekenen. “Dankzij hen zijn zowel de zaak als ikzelf gegroeid.”
Twee keer papa
Enkele weken geleden kreeg Gregorey tijdens de Batjes in Ledegem heel wat vragen over de toekomst van Lupis. Enkele dagen later liet hij via sociale media weten dat hij op zoek is naar een opvolger. De zaak staat over te nemen. “Lieve klanten, vrienden en volgers. Na lang nadenken heb ik de beslissing genomen om mijn zaak over te laten. Het is geen gemakkelijke keuze, maar wel een bewuste. De voorbije jaren heb ik met hart en ziel gebouwd aan Lupis. Een plek vol smaak, passie en beleving.”
“Tijd voor mijn vrouw en de kinderen is er amper en daar heb ik het echt wel moeilijk mee”
Gregorey hoopt nu een overnemer te vinden. “Ik amuseer me hier nog steeds. De zaak draait erg goed.” Het voorbije jaar werd Gregorey twee keer papa van de dochters Lune en Franne. “Het restaurant is van donderdag tot en met zondag open, maar alle gerechten worden hier vers bereid. Ook de andere dagen van de week ben ik dus volop bezig met het restaurant.”
“Tijd voor mijn vrouw en de kinderen is er amper en daar heb ik het echt wel moeilijk mee. Soms zitten zij hier gewoon boven terwijl ik hier tot in de late uurtjes aan het werk ben. Ik voel me daar erg ongemakkelijk bij.”
Toekomstplannen?
Gregorey schakelde inmiddels Lintoo Projects in om een overnemer te vinden. “Toekomstige uitbaters kunnen bij de zaak wonen en beschikken niet alleen over een mooie horecaruimte binnen, maar ook over een fantastisch terras langs de achterzijde. Ik denk dat dit de ideale zaak kan zijn voor een jong horecakoppel met ambitie. Stiekem hoop ik dat het Mexicaanse concept behouden kan worden. Ik help alvast graag mee bij de opstart.”
Wat Gregorey in de toekomst zelf zal doen is momenteel nog onduidelijk. Zorgen maakt hij zich niet. “Tot er een overnemer gevonden is, blijven we zeker open. Het zou mooi zijn moest er duidelijkheid zijn tegen wanneer onze oudste dochter naar school moet.”
“Wat ik na Lupis zal doen weet ik niet. Ik heb ervaring als lasser-monteerder, maar misschien wordt het wel iets helemaal anders. Werk is er genoeg.” Geïnteresseerde overnemers kunnen contact opnemen via Lintoo Projects.
The post Gregorey zoekt overnemer voor grillrestaurant Lupis: “Graag meer tijd voor het gezin” is provided by KW.be.