Cumhur (49) en zonen blazen The Stork in Knokke-Heist nieuw leven in: “Mosselen blijven de specialiteit”

Van ‘het kleinste restaurant van Gent’ tot een mosselrestaurant aan het Casino van Knokke-Heist. Voor de familie Kucuk is het een kleine stap. Vader Cumhur (49) en zijn drie zonen blazen het bekende restaurant The Stork na een jaar leegstand nieuw leven in. Hun doel? De beste mosselen serveren zoals in het verleden het geval was. “In het hoogseizoen blijft de keuken tot middernacht open.”

Vader Cumhur en zijn zonen Emin, Zekerya en Hassan ontvangen ons met de glimlach. De middagservice zit er net op en vol trots vertelt de familie over hun nieuwe uitdaging. Tot voor kort waren ze de trotse uitbaters van – zo zeggen ze zelf – het kleinste restaurant van Gent. “Als we onze armen strekten konden we aan beide muren”, glimlacht Emin. “Het was er amper 1,80 meter breed. Er pasten maximum twee tafeltjes naast elkaar in onze pizzeria Pulcinella, waar we werkten met een traditionele houtoven. Alleen ondergaat het gebouw momenteel een totaalrenovatie en beslisten we daar tijdelijk te sluiten.”

De familie ging op zoek naar een nieuwe uitdaging en kwam in hun zoektocht aan zee terecht. En meer bepaald Knokke-Heist. “Omdat mensen hier waarde hechten aan kwaliteit en naar dat publiek zijn we op zoek”, legt Cumhur uit. “Op een bepaald moment viel ons oog op dit pand. The Stork is een bekende naam in de kustgemeente, maar sloot een jaar geleden de deuren. Sindsdien stond het leeg. We hoefden er niet lang over na te denken om de zaak nieuw leven in te blazen.”

Complimenten van Bellings

De familie behoudt de naam en ook aan het oude concept veranderen ze weinig: mosselen blijven er centraal staan. In 2019 was Luc Bellings in deze krant nog lyrisch over de mosselen van The Stork in zijn zomerreeks. “Dit is de enige keer dat ik tijdens het eten van de mosselen begin te zweten, wat bewijst dat ze — eindelijk! — perfect gekruid zijn, mét kwalitatieve peperbollen én ook nog wat pikant erbij. Deze mosselbouillon is fantastisch”, stelde Bellings, die enkel door de volgens hem iets mindere frieten geen perfecte score gaf. Al bleef er nog altijd een puike 9/10 over.

“De bedoeling is datzelfde hoge niveau te evenaren of te verbeteren. We bieden zeven verschillende soorten aan. Persoonlijk raad ik zeker de mosselen met pesto aan”, zegt Cumhur. “Daarnaast bieden we een klassieke kaart aan. Met garnaalkroketten als voorgerecht bijvoorbeeld, maar ook een lekker stukje vlees en visgerechten als alternatief voor de mosselen. Vers en lekker, daar willen we voor gaan. Mensen die vroeger graag in The Stork kwamen zullen zich hier zeker snel thuis voelen. Aan het interieur hebben we weinig veranderd. We hopen wél nog op toestemming om buiten een klein terrasje te mogen plaatsen.”

Werken voor deur

Het restaurant aan de Canadasquare is gelegen vlak naast het Casino. En laat net daar de komende jaren grote werken beginnen. Voorlopig schrikt dat de familie evenwel niet af. “We hopen dat de hinder beperkt zal blijven en de mensen hun weg naar onze zaak blijven vinden. Weet je, als je het niet probeert in het leven, lukt het nooit”, aldus Cumhur. “Het is een mooie uitdaging voor ons en we gaan die proberen tot een goed einde te brengen.”

Nog dit: in het hoogseizoen (juli en augustus) zal de keuken van het restaurant van 12 uur ‘s middags tot middernacht open zijn. Daarbuiten is dat van 12 tot 14 uur en van 17.30 tot 22 uur. (MM)

The post Cumhur (49) en zonen blazen The Stork in Knokke-Heist nieuw leven in: “Mosselen blijven de specialiteit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

David Beckham officieel geridderd door koning Charles: “Nooit verwacht dat ik zo’n nederig makende eer zou ontvangen”

Hij heeft er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zover. David Beckham (50) mag zich voortaan sir noemen. De voormalige voetballer werd inmiddels namelijk officieel zijn geridderd door koning Charles. . Dat blijkt uit de zogenoemde King’s Birthday Honours die vrijdagavond laat zijn gepubliceerd. De mensen op deze erelijst worden onderscheiden voor hun buitengewone verdiensten in verschillende disciplines

Lees meer »

LAGO Kortrijk Weide viert miljoenste bezoeker met zomerse opener

Zonnig nieuws uit het Kortrijkse zwemparadijs: LAGO Kortrijk Weide heeft vandaag zijn miljoenste bezoeker over de vloer gekregen sinds de opening in 2019. Toeval of timing? Feit is dat het buitenbad net dit weekend opnieuw de deuren opende voor een zomer die belooft zwoel te worden.
The post LAGO Kortrijk Weide viert miljoenste bezoeker met zomerse opener appeared first

Lees meer »

“Er is een supergoeie chemie tussen ons”: Yulia over haar relatie met Ward Lemmelijn na hun ‘Dancing with the stars’-zege

Tijdens ‘Dancing with the stars’ spatte de chemie tussen topsporter Ward Lemmelijn (28) en zijn pro-danser Yulia Dursin (20) van het scherm. De wereldkampioen roeien liet tijdens de finale verrast vallen dat de twee nog moesten onderzoeken of er tussen hen meer aan de hand was dan enkel vriendschap. Nu de storm wat is gaan liggen: hoe blikt Yulia terug

Lees meer »

KIJK. “Voor een muis is een supermarkt dé perfecte plek”: beestje in Antwerpse Delhaize is zeker geen uitzondering

“Er is altijd eten te vinden én het is er ‘s nachts heerlijk rustig.” Nadat een filmpje van een muis in de broodafdeling van de Delhaize in de Antwerpse Cadixwijk rondging op sociale media, laat nu ook Paul Heylen zijn licht op de situatie schijnen. De man is ongediertebestrijder bij Plaagbeheer uit Wommelgem en legt uit hoe de diertjes de

Lees meer »

Militaire toplui en nucleaire wetenschappers gedood, en het einde van de aanvallen is nog niet in zicht: dit weten we al over de Israëlische bombardementen op Iran

Israël heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een grootschalige luchtaanval uitgevoerd op Iran. Daarbij trof het militaire en nucleaire doelwitten. Het gaat om de zwaarste aanval op Iraans grondgebied sinds de Iraaks-Iraanse Oorlog in de jaren 80. Meerdere militaire toplui en belangrijke nucleaire wetenschappers zijn bij de aanvallen gedood en er is sprake van zeker 50 gewonden. Dit

Lees meer »