Justine Baele is de kersverse zaakvoerster van ijssalon La Boule de Glace in de Delaerestraat. Zij nam het salon over van Rudy Pattyn. Ze is dan wel kersvers, maar toch niet echt nieuw. “Dit zijn mijn zevende Batjes. Voor ik de zaak overnam van Rudy heb ik hier jaren gewerkt als jobstudente”, vertelt Justine.
De Roeselaarse Batjes zijn meer dan de Oost- en Noordstraat of de Grote Markt. Andere winkelstraten zoals de Manestraat en de Zuidstraat doen hun uiterste best om een graantje mee te pikken en ook de zijstraten van de Ooststraat worden steeds populairder. Eén daarvan is de Delaerestraat. Sinds jaren is daar op het einde aan de rotonde, wat ook wel het Blommepleintje wordt genoemd, ijssalon La Boule de Glace gevestigd. Het was Rudy Pattyn die na een lange horecacarrière, die hem onder andere langs Durbuy en zijn traiteurzaak ‘t Keukentje in de Heropbouwstraat leidde, La Boule de Glace oprichtte.
Begin dit jaar liet hij op 72-jarige leeftijd zijn succesvolle ijszaak over aan Justine Baele (23). Zij is afkomstig uit Izegem en is al sinds haar zestiende kind aan huis in La Boule de Glace. “Ik kwam vroeger al eens langs om een ijsje te likken en later ben ik er begonnen als jobstudent. Hier heb ik mijn passie voor het ijs ontdekt.”
Zevende Batjes
Justine studeerde bedrijfsmanagement en ging nadien aan de slag in een reclamebureau. “Mijn job in La Boule de Glace heb ik in het weekend behouden. Ik hou van de zaak, van het contact met de klanten. Een ijssalon runnen is niet echt werken, ik zie het meer als een hobby.”
Sinds 1 april is Justine officieel de nieuwe zaakvoerster. “Eind vorig jaar vroeg Rudy mij om de zaak over te nemen en ik heb geen moment getwijfeld. Ik deed mijn job in het reclamebureau heel graag, maar hier ik amuseer ik me nog meer. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van deze beslissing. Ik kijk al uit naar de Batjes. Voor mij is het echter niets nieuws. Ik ben aan mijn zevende editie toe en die ervaring leerde me dat we dan een weekend lang alle zeilen moeten bijzetten. Ik zorg voor extra personeel en een grotere voorraad ijs dan in normale weken, in alle smaken. We plaatsen ook extra stoelen buiten. We konden de voorbije maand alvast wat wennen aan de drukte, door het mooie weer.”
Spaghetti
“De handelaars uit onze straat zijn blij met La Boule de Glace, maar ook met de andere horecazaken op het einde van de Delaerestraat. Ons ijssalon, Mama’s Koffie, Poppy Drinks&Vinyl en Flavy zijn zaken die veel volk lokken, die meteen ook kennismaken met de andere zaken in deze straat.”
“Ik zal de traditie van Rudy trouwens in ere houden: na de Batjes trakteerde hij het personeel altijd op een lekkere spaghetti”, besluit Justine Baele.
The post Batjes komen eraan: “Wij lokken veel volk naar de Delaerestraat” is provided by KW.be.