Als één frituur op drie er riant aan verdient – zoals experten vaak stellen – dan staat ‘De Meersbloem’ in Oudenaarde helemaal aan de top van die gouden bovenlaag. De frituur die Anja (53) en Boudewijn (54) Verscheure eind 2014 openden, groeide uit tot zowat de financieel gezondste en winstgevendste van Vlaanderen. We gingen langs voor een kleintje met mayonaise en vroegen– met een wachtpintje in de hand – naar de geheimen van hun succes: “Het is simpel: niks voor niks.”
Salade van doperwtjes & meloen met ricotta & dragon
Meloen, diepvrieserwtjes, dragon en zelfs de salade: op papier lijkt het een nogal zoete – te zoete? – weeïge mix. Maar daar hebben onze receptenbedenkers wat op gevonden: een flinke portie gehakte citroen (en zoek misschien zelf nog een goede zoute ricotta). Wat je zo samenstelt, is veel interessanter dan de meloen-met-parmaham die ons al tot vervelens toe is voorgeschoteld.